ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

ΗΠΑ: Απέλυσαν υπάλληλο σε καφετέρια επειδή έγραψε ISIS σε ένα… φλιτζάνι

ΗΠΑ: Απέλυσαν υπάλληλο σε καφετέρια επειδή έγραψε  ISIS σε ένα… φλιτζάνι

Υπάλληλος σε υποκατάστημα της πασίγνωστης πολυεθνικής εταιρείας καφέ Starbucks στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (έχει σημασία βέβαια και η περιοχή) απολύθηκε γιατί έγραψε στο χάρτινο κύπελλο μιας μουσουλμάνας την λέξη ISIS.

Ο υπάλληλος βλέποντας την «σκληροπυρηνική» την εμφάνισή της μουσουλμάνας, καθώς φορούσε μαντίλα τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι, σημείωσε λέξη “ISIS” που παραπέμπει σε κάτι με το οποίο -όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια- δεν έχει σχέση: το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ή αλλιώς την γνωστή εξτρεμιστική μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης και άλλων χωρών όπου δραστηριοποιείται.

Η μουσουλμάνα που είδε τη λέξη απευθύνθηκε στο ανώτατο Συμβούλιο της περιοχής, υπεύθυνο για την «εύρυθμη» λειτουργία των Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να απολυθεί και η εταιρεία να δεσμευτεί ότι από εδώ και στο εξής θα φροντίσει να αναδιαμορφώσει το πρόγραμμα της εκπαίδευσης του προσωπικού της, για να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ ξανά.

Βέβαια ο υπάλληλος μπορεί να έχασε και την δουλειά του χωρίς λόγο, καθώς η εταιρεία σημείωσε πως:

«Έχουμε διερευνήσει το ζήτημα και πιστεύουμε ότι δεν ήταν σκόπιμη πράξη, αλλά ένα ατυχές λάθος που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με περισσότερες διευκρινίσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα όμως είναι ότι ο υπάλληλος απολύθηκε, παρά την… διερεύνηση της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.