Υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με λήψη μέτρων προστασίας η διεξαγωγή εξετάσεων

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με λήψη μέτρων προστασίας η διεξαγωγή εξετάσεων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έδωσε την έγκριση για την διεξαγωγή εξετάσεων υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με λήψη μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, η διεξαγωγή εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων και γλωσσομάθειας) των φορέων που συμπεριλαμβάνονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.69543/31.10.20 (Β’ 4810), όπως παρατάθηκε και τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.969/7.1.2021 (Β’ 23), επιτρέπεται, εξαιρετικώς και μόνο, για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, εφόσον απαιτούνται από πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εισαγωγή υποψηφίων στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Οι εξετάσεις αυτές θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής. Οι φορείς/εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Το επίμαχο άρθρο της σχετικής ΚΥΑ:

Άρθρο 20

Διεξαγωγή εξετάσεων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφείς δομές.

Οι κάθε είδους εξετάσεις, πλην των πανελλαδικών εξετάσεων, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης, κατάρτισης, μαθητείας και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφείς δομές, δημόσιες και ιδιωτικές διεξάγονται σύμφωνα με τα γενικά μέτρα που προβλέπουν οι από 3.9.2020 και 26.10.2020 εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:

α. Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους μαθητές/καταρτιζόμενους/εκπαιδευόμενους/μαθητευόμενους και εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
β. Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών/καταρτιζόμενων/εκπαιδευόμενων/μαθητευόμενων και μεταξύ αυτών και των εκπαιδευτικών/ εκπαιδευτών.
γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.
δ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
ε. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
στ. Η εξέταση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου του γεγονότος πως σε ορισμένες εκ των ανωτέρω εξετάσεων ακολουθείται συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής με ξεχωριστά στάδια, οι διοργανωτές αυτών οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της παρούσας σε όλα τα στάδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.