ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο των εργατών

Δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο των εργατών

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τον τραγικό χαμό των τεχνικών συνελήφθησαν ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός αλλά και η επιβλέπουσα του έργου.

Θυμίζουμε πως οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ζήτημα των συνθηκών εργασίας στις εργολαβικές εταιρείες, ενώ αποδίδει ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας για τους ελέγχους στους χώρους εργασίας

Την βαθιά τους λύπη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης του ΔΕΔΔΗΕ στο Γυμνό Ευβοίας, εκφράζουν οι συναρμόδιοι τομέαρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούου και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και θέτουν το ζήτημα των συνθηκών εργασίας στις εργολαβικές εταιρείες, ενώ αποδίδουν ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας για τους ελέγχους στους χώρους εργασίας.

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες τους, ζητούν να γίνει ταχεία και πλήρης διερεύνηση του τραγικού εργατικού δυστυχήματος και να υπάρξει μέριμνα για τις οικογένειες των θανόντων.

Ακολούθως υποστηρίζουν ότι με αυτό το τραγικό δυστύχημα αναδεικνύεται το ζήτημα στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ με τεχνικό δυναμικό, εφόσον τα θύματα ήταν εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ και είχαν μεταβεί στην περιοχή για έργα συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών δικτύου στο Γυμνό Ευβοίας.

Επίσης, σημειώνουν ότι «τίθενται σοβαρά ερωτήματα, για τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και για την εργολαβική εταιρεία, σχετικά με το εάν οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση και τις προϋποθέσεις για τις συγκεκριμένες εργασίες και εάν τηρήθηκαν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες και τα μέτρα ασφάλειας. Αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, και μετατροπής των εργολαβικών σχέσεων εργασίας σε μόνιμες, για τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, καθώς και διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων στο σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και γενικότερα του Ομίλου της ΔΕΗ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναδεικνύουν τις «συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών υποβάθμισης του ΣΕΠΕ και των αναγκαίων ελέγχων στους χώρους εργασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στις εργολαβικές εταιρίες, καθώς και της απουσίας, από πλευράς υπουργείου Εργασίας, αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της υγείας και ασφάλειας στην εργασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.