Ξεκίνησε το «πείραμα της Ρόδου»: Οι Ολλανδοί που πλήρωσαν για να κλειδωθούν σε ξενοδοχείο

Ξεκίνησε το «πείραμα της Ρόδου»: Οι Ολλανδοί που πλήρωσαν για να κλειδωθούν σε ξενοδοχείο

Έφθασαν χθες, όπως θα έχετε διαβάσει στην Ρόδο οι Ολλανδοί τουρίστες, ηλικίας 18-70 ετών, που θα συμμετέχουν στο «πείραμα της Ρόδου».

Οι διακοπές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου και οι επισκέπτες αυτοί θα πληρώσουν 399 ευρώ για οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου, από το οποίο, όμως, δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία και μπάνιο θα κάνουν μόνο στις πισίνες.

Με άλλα λόγια ήρθαν στην Ελλάδα για να παραμείνουν κλεισμένοι σε άλλο χώρο.

Θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν.

Επιπροσθέτως, θα υποβάλλονται κάθε μέρα σε rapid test και θα πρέπει να κρατούν υποχρεωτικά 1.5 μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται μόνο μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν!

Εντός του ξενοδοχείου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα περιορισμού της ελευθερίας.

«Αυτό μας δίνουν, αυτό παίρνουμε», αναφέρουν οι τουρίστες.

Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Αν κάποιος μολυνθεί από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία που υλοποιεί το πείραμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για το πείραμα που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά την διάρκεια του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.