ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Για τις 4 Μαΐου μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά – Η ανακοίνωση του υπ.Εργασίας

Για τις 4 Μαΐου μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά – Η ανακοίνωση του υπ.Εργασίας

Η φετινή Πρωτομαγιά πέφτει στο τετραήμερο Μεγάλης Παρασκευής έως και Δευτέρας του Πάσχα 3 Μαΐου.

Έτσι, ο εορτασμός μετατίθεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την 4η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου, με απόφαση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, «η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατίθεται για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021».

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά

Εκείνοι που θα εργαστούν την Πρωτομαγιά και αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Αυτοί που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και εργαστούν την Πρωτομαγιά, η επιπλέον αμοιβή εξαρτάται από το εάν η επιχείρηση λειτουργεί νομίμως τις Κυριακές ή όχι.

  • Εάν πρόκειται για μισθωτούς επιχειρήσεων που λειτουργούν νομίμως κατά τις Κυριακές, μόνο προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους και όχι άλλη αμοιβή.
  • Εάν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν εκτός από την προσαύξηση 75% στο νόμιμο μισθό και το 1/25 του συνήθως καταβαλλόμενου μισθού τους.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αργίες του 2021

  • Μεγάλη Παρασκευή: 30 Απριλίου 2021.
  • Μεγάλο Σάββατο: 1 Μαΐου 2021.
  • Κυριακή του Πάσχα: 2 Μαΐου 2021.
  • Δευτέρα του Πάσχα: 3 Μαΐου 2021.
  • Αγίου Πνεύματος: 21 Ιουνίου 2021, Δευτέρα.
  • Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2021.
  • Ημέρα του “ΟΧΙ”: 28 Οκτωβρίου 2021, Πέμπτη.
  • Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2021, Σάββατο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.