ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην κοκαΐνη και στα αντικαταθλιπτικά οδήγησε το lockdown τους Έλληνες – Τι δείχνουν τα στοιχεία στα λύματα

Στην κοκαΐνη και στα αντικαταθλιπτικά οδήγησε το lockdown τους Έλληνες – Τι δείχνουν τα στοιχεία στα λύματα

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στα στοχεία που καταγράφονται στα αστικά κέντρα από την έρευνα των λυμάτων.

«Η εξέταση των λυμάτων δείχνει αύξηση στη χρήση κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών», είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων οδήγησαν τους πολίτες στην κατάθλιψη.

Ως συνέπεια αυτού, και η αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών που παρατηρείται εδώ και περίπου έναν χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα ο κόσμος έπαιρνε μεγάλες ποσότητες αγχολυτικών»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020 είχαμε σημαντική αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών. Η κοκαΐνη έχει αυξηθεί στα λύματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, γι’ αυτό έχουμε και έχουμε περισσότερες συλλήψεις, κατασχέσεις κτλ», είπε ο καθηγητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.