ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Self test: Έως σήμερα για μαθητές και καθηγητές – Ποιοι ακολουθούν αύριο Πέμπτη

Self test: Έως σήμερα για μαθητές και καθηγητές – Ποιοι ακολουθούν αύριο Πέμπτη

Στα φαρμακεία θα πρέπει να σπεύσουν σήμερα, Τετάρτη, μαθητές και καθηγητές οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα self tests.

Δικαίωμα για δύο δωρεάν self tests τα οποία θα πρέπει να προμηθευτούν μέσα στην ημέρα και όχι αργότερα, έχουν αποκλειστικά τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθηγητές και μαθητές. Σειρά θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο, από την Πέμπτη.

Η δωρεάν διάθεση δύο self tests γίνεται αποκλειστικά μέσα στο κανονικό ωράριο των φαρμακείων και όχι σε ώρες εφημερίας, ενώ η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσής τους παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Από την Πέμπτη 13/5 θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα self tests που δικαιούνται όσοι εργάζονται σε συγκεκριμένους τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η προθεσμία λήγει την Τετάρτη στις 19 Μαΐου, όπως έχει κάνει γνωστό το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 10-16 Μαΐου και 17-23 Μαΐου ενώ το αποτέλεσμά τους θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) μέχρι τις 23 Μαΐου.

Τα self test είναι υποχρεωτικά για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα σε:
Λιανεμπόριο,
μεταφορές,
εστίαση,
χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες,
δραστηριότητες καθαρισμού,
υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σε άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής),
δραστηριότητες σχολών οδηγών, προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στο συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.

Το ένα self test θα παρέχεται από τον εργοδότη με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο μετά από επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Ο διαγνωστικός έλεγχος με self test, είναι υποχρεωτικούς για τις παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο:

Κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, ιδίως πρακτική άσκηση, σε υπηρεσίες φορέων που ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα, εφόσον τα καθήκοντά τους ασκούνται με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.
Πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
Πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των εποπτευομένων φορέων τους.
Το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Δικαστικούς υπαλλήλους.

Από τα παραπάνω, εξαιρούνται:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάσης φύσεως απασχολούμενοι, για τους οποίους προβλέπονται αντίστοιχες ρυθμίσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 2 και 46 του ν. 4790/2021 (Α’ 48).
Μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού καθώς και οποιοδήποτε άλλο διδακτικό ή εκπαιδευτικό προσωπικό των πανεπιστημίων καθώς και οι απασχολούμενοι μέσω των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας.
Πάσης φύσεως καλλιτεχνικό προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.