Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: «Πρεμιέρα» με Νέα Ελληνικά για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: «Πρεμιέρα» με Νέα Ελληνικά για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

«Βατό» το θέμα της Έκθεσης

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, χθες για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, στα Γενικά Λύκεια. Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Τα θέματα κρίθηκαν ως βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. «Ο κόσμος, οι προσδοκίες και οι φόβοι των νέων μετά την πανδημία» ήταν το προς εξέταση θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας με το οποίο «άνοιξε» η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Επίσης οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε ποίημα του Νίκου Γκάτσου. Τα θέματα βασίζονται σε άρθρα του ημερήσιου τύπου

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Όπως λέει η ΟΕΦΕ οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.

Τα πρώτα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους υποψηφίους ενώ τα θέματα παραγωγής λόγου (ερώτημα λογοτεχνίας και έκθεση) είναι αυτά που θα καθορίσουν τους υποψηφίους που θα επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν στην έκθεση (άσκηση Δ1) είναι σχετικό με την ενότητα «Εφόδια και τις Δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου. Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας που διαγωνίστηκαν χθες οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν σαφή και κατανοητά και κρίνονται ευκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

«Πρεμιέρα» χωρίς προβλήματα

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η χθεσινή ημέρα κύλησε ομαλά χωρίς να αναφερθεί κάποιο οργανωτικό ή άλλο πρόβλημα ενώ δεν υπήρξε διευκρινιστική ερώτηση επί των θεμάτων, από κάποιο Εξεταστικό Κέντρο προς την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, οπότε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δεν έστειλε προς τα Εξεταστικά Κέντρα διευκρινιστική οδηγία. Δεν υπήρχε καθυστέρηση στην μετάδοση των θεμάτων ενώ δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα που να έχει σχέση με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και την βεβαίωση αρνητικού self test από τους υποψηφίους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.