Ας μας λυπηθεί ο Θεάνθρωπος...

Μετά τις πιέσεις Ν.Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν πως δεν θα απεργήσουν αύριο

Μετά τις πιέσεις Ν.Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν πως δεν θα απεργήσουν αύριο

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα απεργήσουν τελικά αύριο 16 Ιουνίου, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην Πανελλήνιες Εξετάσεις, απόφαση που πάρθηκε έπειτα από τις πιέσεις της Νίκης Κεραμέως.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με δήλωσή του είχε ζητήσει να μην απεργήσει η ΟΛΜΕ προκειμένου οι εξετάσεις των υποψηφίων να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της -προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην αγωγή εξηγείται ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την υπουργό κυμάνθηκε και η Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στα παραπολιτικά, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι η αγωγή προς την ΑΔΕΔΥ έχει ως στόχο να μη τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων.

Παράλληλα η κ. Μακρή τόνισε ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την απεργία και αναμένεται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.