
Σε 9 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας έναν Αλβανό αγρότη που σακάτεψε στο ξύλο έναν αστυνομικό στους Παξούς.
«Τον χτυπούσε με σιδερολοστό σα να ήθελε να τον αποτελειώσει», λένε οι μάρτυρες.
Το βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο τού 2020 όταν ο αστυνομικός βρισκόταν σε παραλία του νησιού μαζί με δύο συναδέλφους του, ευρισκόμενοι όλοι εκτός υπηρεσίας, όταν ξαφνικά ένας Αλβανός εργάτης που κρατούσε στα χέρια του έναν σιδερολοστό επιτέθηκε με μένος στον αστυνομικό.
Ο 50χρονος Αλβανός αγρότης χτύπησε αλύπητα τον αστυνομικό με τον σιδερολοστό και του προξένησε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο, ο 50χρονος χτυπούσε με μένος τον αστυνομικό σαν να ήθελε να τον αποτελειώσει.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να νοσηλευτεί μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις.
Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, ο 50χρονος Αλβανός ισχυρίστηκε ότι είχε προσωπικές διαφορές με τον αστυνομικό εξαιτίας μιας σύλληψής του από το παρελθόν.
Ωστόσο, οι μάρτυρες διέψευσαν ότι ο αστυνομικός είχε συλλάβει στο παρελθόν τον δράστη, ο οποίος μάλιστα ήταν και παλιός γνώριμος των αρχών για σωρεία αδικημάτων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.