
Στο «μικροσκόπιο» των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου και της ποινικής δικαιοσύνης έχει μπει η πρωτοφανής υπόθεση «εξαφάνισης» των 1.000 (!) δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν το αντικείμενο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου, νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.
«”Εξαφανίστηκαν” χίλιες δικογραφίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας. Είναι κάτι το αδιανόητο. “Εξαφανίστηκαν” σε δύο δόσεις, πεντακόσιες και πεντακόσιες. Είναι άγνωστες οι ουσιαστικές συνέπειες αυτής της απώλειας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα να ενημερώσει τη Βουλή εάν έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες και εάν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τα πρόσωπα που έχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Ξανθόπουλος επισήμανε πως υπάρχουν υπόνοιες για σοβαρές υποθέσεις οικονομικού αντικειμένου που έχουν παραγραφεί εξαιτίας της εξαφάνισης των χιλίων και πλέον δικογραφιών.
«Έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Σύνταγμα, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και την Κατάσταση Δικαστικών Λειτουργών και τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και ενημέρωσε ότι σε επίπεδο πειθαρχικής διαδικασίας, όσον αφορά πρόσωπα που φέρουν την ιδιότητα του εισαγγελικού δικαστικού λειτουργού, έχουν επιληφθεί τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διενεργήσουν αρμοδίως πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, ενώ για τα πρόσωπα, τα οποία φέρουν την ιδιότητα του δικαστικού υπαλλήλου και για τα οποία έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις, έχει επιληφθεί το αρμόδιο πενταμελές συμβούλιο του Εφετείου Κέρκυρας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.