ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανήλικη γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο

Ανήλικη γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη σε μέρος της Ελλάδας, με μια 13χρονη να γεννάει χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος.

Το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου ένα 13χρονο κορίτσι είχε αφόρητους πόνους στην κοιλιά και η μητέρα του το πήγε στο νοσοκομείο.

Εκεί, ο παιδίατρος που την εξέτασε δεν αντιλήφθηκε πως η μαθήτρια 1ης γυμνασίου ήταν έγκυος.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε στο Mega πως «Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές».

Με αυτά τα δεδομένα, ο γιατρός διέγνωσε τυμπανισμό και της χορήγησε την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο το κορίτσι συνέχισε να πονάει φριχτά.

«Του έδωσαν για τυμπανισμό καθαρκτικά εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA και γεννάει μία σειρά από ερωτήματα, για το πώς γίνεται ένα κορίτσι 13 ετών να κυοφορεί επί 9 μήνες το παιδί της και να μην το έχει αντιληφθεί ουδείς.

Η ανήλικη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ενώ εκ των υστέρων αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν, πως ο πατέρας της κόρης της είναι ένα συμμαθητής της στο σχολείο.

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή μίλησε στο MEGA για το πώς το αίσθημα της ντροπής, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις κυριαρχεί, είναι τρομερά επιζήμιο. «Κάτι θα είχε καταλάβει αλλά προφανώς εδώ επενέβη το αίσθημα ντροπής και φαντάζομαι ότι αυτό το παιδί αυτό ένιωσε απόγνωση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο. «Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση φώτισε ακόμα μία πτυχή. Αυτή της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς όταν η ανήλικη μετέβη στο νοσοκομείο δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος, ούτε ακτινολόγος, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.

Στο νοσοκομείο μάλιστα κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος, προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, που μαζί με το μωράκι μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους.

«Οδύσσεια» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Γιαννάκος το οτι γέννησε στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει διάγνωση, τονίζοντας πως από το περιστατικό αυτό αναδεικνύονται οι παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων.

«Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.