ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ανησυχητικά στοιχεία: 106 πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες μέσα σε 45 ημέρες – Δυο παιδιά νεκρά σε 48 ώρες

Δεν έχουν τέλος οι τραγικές ειδήσεις που αφορούν σε θανάτους λουόμενων

Ανησυχητικά στοιχεία: 106 πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες μέσα σε 45 ημέρες – Δυο παιδιά νεκρά σε 48 ώρες

Η Ελλάδα πάει για… ρεκόρ στους πνιγμούς λουόμενων φέτος καθώς έχουν καταγραφεί 106 πνιγμοί μόνο για το καλοκαίρι του 2023 ενώ πέρσι συνολικά είχαν καταγραφεί 196 θάνατοι.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι 106 πνιγμοί στη θάλασσα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα το διάστημα μεταξύ 1 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Πέρσι, οι 196 θάνατοι καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 1 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου.

Από τους 106 πνιγμούς, οι 34 αφορούν ανθρώπους έως 70 ετών και οι υπόλοιποι ανθρώπους ηλικίας 71 ετών. Μεταξύ αυτών, οι 72 ήταν άνδρες και οι 34 γυναίκες. Από αυτούς, οι 62 ήταν Έλληνες και οι άλλοι 44 ήταν τουρίστες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, από τους 1.497 ελέγχους που έκανε το λιμενικό σε παραλίες, η 1 στις 5 δεν έχει ναυαγοσώστη ή μέριμνα για πρώτες βοήθειες ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 33 από αυτές.

Την ίδια ώρα, θλίψη προκαλούν οι θάνατοι δύο παιδιών στο νερό, χθες (15.7.2023) ενός 6χρονου παιδιού στο Καβούρι και σήμερα μιας 10χρονης σε πισίνα στη Νέα Μάκρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.