ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απεργούν σήμερα καθηγητές και δάσκαλοι – Η τροπολογία που άναψε «φωτιές»

Στην Αθήνα το απεργιακό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια

Απεργούν σήμερα καθηγητές και δάσκαλοι – Η τροπολογία που άναψε «φωτιές»

Eκτός σχολικής αίθουσας θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου καθηγητές και δάσκαλοι, συμμετέχοντας στην πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η ΔΟΕ, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση.

Στην Αθήνα το απεργιακό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ στην Θεσσαλονίκη για τις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ πραγματοποιούνται και σε μια σειρά ακόμα πόλεις.

Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, 10.30 π.μ.

Στον Βόλο, πλατεία Αγ. Νικολάου, 10.30 π.μ.

Στα Τρίκαλα, πλατεία Ρήγα Φεραίου, 11 π.μ.

Στη Ζάκυνθο, πρώην Νομαρχία, 11 π.μ.

Στον Πύργο, κεντρική πλατεία, 10.30 π.μ.

Στη Σάμο, πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, 10.30 π.μ.

Στην Κέρκυρα, Γενικά Λύκεια, 11 π.μ.

Η τροπολογία που άναψε «φωτιές»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 19 Ιανουαρίου πως μετά από μία εβδομάδα ξεκινά η «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, την ίδια ημέρα ψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ τροπολογία που προβλέπει ότι, στις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με προτεραιότητα στους νεοδιόριστους, καθώς για το υπουργείο «η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αξιολόγηση στην εκπαίδευση αφορά στη βελτίωσή της και έχει ξεκινήσει να υλοποιείται σε τρεις πυλώνες, με πρώτους την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τη λεγόμενη «ελληνική PISA», που άρχισαν από πέρυσι, και τρίτο πυλώνα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν έντονα και στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.