Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Επιχειρηματίας έβαλε 140 σετ ομπρελών σε παραλία ενώ έχει άδεια για 24!

Πρόβλημα δημιουργείται επίσης και από τη μουσική

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Επιχειρηματίας έβαλε 140 σετ ομπρελών σε παραλία ενώ έχει άδεια για 24!

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Αίγινα, ο οποίος έχει καταπατήσει τους όρους που έχει υπογράψει στο συμφωνητικό μίσθωσης, με τον Δήμο Αίγινας και την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραλία στο Κλήμα-Κλειδί της Αίγινας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από τους κάτοικους της περιοχής παρότι το συμφωνητικό προβλέπεις κατάληψη συγκεκριμένου χώρου από την επιχείρηση , ο επιχειρηματίας τον έχει υπερβεί κατά πολύ. «Στην αιτούμενη προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν 24 σετ ομπρελών», ανέφερε το συμφωνητικό, με τον ιδιοκτήτη να έχει τοποθετήσει 140 σετ ομπρελών στην ίδια περιοχή.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στον αιγίαλο, καθώς ο επιχειρηματίας αποφάσισε να καλύψει με άμμο από εκσκαφές τα βότσαλα που κοσμούν την συγκεκριμένη παραλία. Όταν μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά. Οι παρεμβάσεις δεν έμειναν εκεί, μιας και ο επιχειρηματίας αποφάσισε να ισοπεδώσει τον χώρο δίπλα στην παραλία για να φτιάξει παράνομο χώρο πάρκινγκ τις θέσεις του οποίου χρέωνε πέρυσι 40 ευρώ για όσους δεν ήταν πελάτες του.

Τα σετ των ομπρελών «συνοδεύονται» από μια καντίνα η οποία -επίσης παρανόμως- βρίσκεται στον χώρο της παραλίας όλο τον χρόνο, παρότι επιτρέπεται μόνο για τους μήνες του συμφωνητικού. Πρόβλημα δημιουργείται επίσης και από τη μουσική που εκπέμπεται δυνατά από τα ηχεία της καντίνας καθώς ο ήχος φτάνει μέχρι τα σπίτι της περιοχής.

Τι αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό: «Σκοπός της σύμβασης αυτής είναι η εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού, παραλίας και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών. Η συνολική επιφάνεια παραχώρησης ανέρχεται στα 200,00 τ.μ. όπως αυτή απεικονίζεται στο συνοδεύον το παρόν απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού/παραλίας.

Η μέγιστη κάλυψη χρήσης του παραχωρούμενου χώρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60% προκειμένου να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι καθώς και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής, πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων από την ακτογραμμή για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.

Στην αιτούμενη προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν 24 σετ ομπρελών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.