ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ζήτησε την αφαίρεση του εν λόγω αποσπάσματος από το βιβλίο

Αυτά διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου», που ίδρυσε ο πατέρας Αντώνιος κατά τη δεκαετία του ’90, όχι μόνο ήταν μια εξαιρετικά γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά είχε καταφέρει με το προβεβλημένο έργο της να συμπεριληφθεί ακόμα και στο σχολικό βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στο βιβλίο μαθητή της Γ’ Γυμνασίου γίνεται αναφορά στο έργο της συγκεκριμένης μη κυβερνητικής οργάνωσης κατά το κεφάλαιο με τίτλο «Ζώντας με νόημα στον κόσμο».

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται για την «Κιβωτό του Κόσμου» το εξής: «Η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι μια φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί, τον νέο και τον γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη. Την ίδρυσε, το 1998, στην Αθήνα ο 26χρονος ιερέας πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, με όπλα του την αγάπη του για τα παιδιά. Η “Κιβωτός” καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με άλλους φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων – Ελληνόπουλων αλλά και από άλλες χώρες – σε σπίτια φιλοξενίας. Τα παιδιά ζουν σ’ ένα περιβάλλον στοργής και ειρήνης μακριά από τη φτώχεια, την πείνα και τον ρατσισμό».

kivotos tou kosmou thriskeftika gymnasio
Πηγή: ΙΕΠ | Θρησκευτικά Γ’ Γυμνασίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (01/12), η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ζήτησε την αφαίρεση του εν λόγω αποσπάσματος από το βιβλίο, τονίζοντας πως οι συγγραφείς προφανώς δεν γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν στις δομές της οργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.