ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Γλέντι» παραβάσεων από τους μασκαράδες – 654 συλλήψεις το τριήμερο

Πολλές οι παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

«Γλέντι» παραβάσεων από τους μασκαράδες – 654 συλλήψεις το τριήμερο

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 654 συλλήψεις ατόμων για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (15-17 Μαρτίου).

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 57.965 άτομα και 44.579 οχήματα και

προσήχθησαν 1.859 άτομα,
συνελήφθησαν 654 άτομα για διάφορα αδικήματα,
βεβαιώθηκαν 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
67 για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας,
11 για ηχόμετρα, ενώ
ακινητοποιήθηκαν 60 οχήματα και κατασχέθηκαν 2.

Ακόμα, στην Αττική και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια των στοχευμένων αυτών δράσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 3.249 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα καθώς και 3 συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε ελέγχους αλκοτέστ προέκυψαν 195 θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

1.012 για παράνομη στάθμευση,
281 για υπερβολική ταχύτητα,
272 για ταχογράφο,
214 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
78 για ΚΤΕΟ,
41 για παραβίαση σηματοδοτών,
31 για κίνηση σε λεωφορειόδρομο,
30 για ανασφάλιστο όχημα,
25 για δακτύλιο,
18 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
8 για επικίνδυνους ελιγμούς και
1.152 λοιπές παραβάσεις.

Ακόμα, αφαιρέθηκαν 510 πινακίδες, 459 άδειες ικανότητας οδήγησης και 380 άδειες κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 428 οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τριήμερο από 15 έως 17 Μαρτίου 2024, πραγματοποίησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ειδικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Αυτές επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας. Σε αυτές, ελέγχθησαν 885 άτομα, προσήχθησαν 6 και συνελήφθη 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.