ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα του Αγίου Πνεύματος – Για ποιους είναι αργία

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος δεν είναι επίσημη αργία

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα του Αγίου Πνεύματος – Για ποιους είναι αργία

Κανονικά λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Η συγκεκριμένη γιορτή δεν είναι στη λίστα με τις επίσημες αργίες της χρονιάς και έτσι για τους εργαζόμενους ισχύει διαφορετική κατάσταση, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο εργάζονται.

Πιο αναλυτικά, κλειστές θα είναι οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με το κανονικό τους ωράριο, όπως κάθε άλλη Δευτέρα.

Αγίου Πνεύματος 2023: Το ωράριο σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Κανονικά ανοιχτά θα είναι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, μαγαζιά και σούπερ μάρκετ, αφού δεν είναι επίσημη αργία.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ συγκεκριμένα, διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 – 21:00
Σκλαβενίτης: 08:00 – 21:00
Μασούτης: 08:00 – 21:00
Κρητικός: 08:00 – 21:00
My Market: 08:00 – 21:00
Γαλαξίας: 08:00 – 21:00

Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι ανοιχτά κανονικά, με ωράριο όπως κάθε Δευτέρα.

Αργία Αγίου Πνεύματος 2023: Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τον ιδιωτικό τομέα

Η Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023 (Αγίου Πνεύματος), δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες, που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr.

Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Εξίσου, κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους, ενώ, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει εφέτος κατ’ εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται, δικαιούνται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο ημερομίσθιό τους, εφόσον αμείβονται με ημερομίσθιο ή στο 1/25 του μηνιαίου μισθού τους, εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.