ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σητεία: Έφτιαξαν κακαβιά 650 κιλών και μπήκαν στο βιβλίο Guinness

Ο αξιολογητής των GUINNESS WORLD RECORDS πιστοποίησε την επίτευξη του στόχου και απένειμε το τιμητικό δίπλωμα στον δήμαρχο

Σητεία: Έφτιαξαν κακαβιά 650 κιλών και μπήκαν στο βιβλίο Guinness

Στο βιβλίο Guinness μπήκε η Σητεία, καθώς έφτιαξαν τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου με επιμέλεια της σεφ Ντίνας Νικολάου.

Πρόκειται για κακαβιά (είδος ψαρόσουπας) που παρασκευάστηκε στη Σητεία της Κρήτης και ζύγισε περίπου 650 κιλά, δικαιωματικά μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guiness. Σύμφωνα με το cretalive, μοιράστηκαν πάνω από 1.500 μερίδες.

Έτσι πλέον η Σητεία κατέρριψε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου που μέχρι τώρα κρατούσε η Ισπανία με 300 κιλά ψαρόσουπα.

Η δοκιμασία και μαζί και η πανηγυρική εκδήλωση που είχε διοργανωθεί ξεκίνησε στις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Σητείας, όπου από νωρίς είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

Ο αξιολογητής των GUINNESS WORLD RECORDS πιστοποίησε την επίτευξη του στόχου και απένειμε το τιμητικό δίπλωμα στον δήμαρχο.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι και σερβίρισμα της μεγαλύτερης κακαβιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία του μαγειρέματος ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, με τους παρασκευαστές να τηρούν όλους τους απαραίτητους κανόνες, συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.