ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λέρος: Έγκυος πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει και δεν υπήρχε αναισθησιολόγος

Η μια και μοναδική αναισθησιολόγος του νησιού έλειπε σε άδεια!

Λέρος: Έγκυος πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει και δεν υπήρχε αναισθησιολόγος

Τρομακτικές στιγμές έζησε μια 28χρονη έγκυος στη Λέρο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Η νεαρή πήγε στο νοσοκομείο της Λέρου να γεννήσει με προγραμματισμένη καισαρική αλλά προς έκπληξή της έμαθε πως η μοναδική αναισθησιολόγος του νησιού έλειπε σε άδεια.

«Περισσότερο αγχωθήκαμε γιατί έπρεπε να βρούμε μια λύση», λέει ο σύζυγός της ο οποίος, μαζί με τον πατέρα της, περιέγραψαν στο Mega και την εκπομπή «Live News» το πώς καταστρώθηκε έκτακτη αεροδιακομιδή ώστε η εγκυμονούσα να φτάσει εγκαίρως στην Κάλυμνο πριν κινδυνεύσει η ίδια αλλά και το μωρό που κυοφορούσε.

«Να σας πω κάτι; Ο μαιευτήρας και ο πατέρας του παιδιού πήγαν με βάρκα, που ταΐζει ιχθυοκαλλιέργεια στην Κάλυμνο. Το καταλαβαίνετε; Γι’ αυτό σας λέω τριτοκοσμική χώρα είμαστε», σημειώνει ο πατέρας της.

Ήταν πρωί Κυριακής και η 28χρονη μετέβη στο νοσοκομείο για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της με προγραμματισμένο ραντεβού, ωστόσο έμαθε ότι απουσιάζει με άδεια η αναισθησιολόγος.

«Κατά τύχη είχε έρθει ένα ελικόπτερο για άλλη διακομιδή μεταναστών από Λέρο προς τη Ρόδο και παρακαλέσαμε, να ’ναι καλά ο γιατρός του ΕΚΑΒ και ο γυναικολόγος μας με τον μαιευτήρα, οργανώσανε το νοσοκομείο της Καλύμνου και μας περίμενε και το άφησε το περιστατικό, την κόρη μου, στην Κάλυμνο και μετά συνέχισε για τη Ρόδο», λέει ο πατέρας της εγκύου.

Κι αφού κανονίστηκε η αεροδιακομιδή, έμαθαν πως δεν υπάρχει ασθενοφόρο να μεταφέρει την έγκυο στο ελικοδρόμιο.

«Το χειρότερο; Τυγχάνει να είμαι μέσα και να μην έχουμε ασθενοφόρο δεύτερο να μεταφέρει το παιδί μου. Και το μετέφερα με το ιδιωτικό μου όχημα. Με περίμενε ο γιατρός του ΕΚΑΒ να πάω το παιδί μου. Το καταλαβαίνετε; Τι περάσαμε, τι ψυχολογικό».

«Το ένα ασθενοφόρο είχε πάει σε έκτακτο περιστατικό. Υπάρχει δεύτερο αλλά δεν υπάρχει πλήρωμα να το οδηγήσει», λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας.

Σημειώνεται πως το μωρό παραμένει σε θερμοκοιτίδα και τόσο το ίδιο όσο και η μητέρα του χαίρουν άκρας υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.