ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα με θέμα: «Ορατή αόρατη αναπηρία» του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα με θέμα: «Ορατή αόρατη αναπηρία» του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, διεξήχθη η ημερίδα με θέμα: “ΟΡΑΤΗ ΑΟΡΑΤΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ“ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος στην ομιλία του, τόνισε ιδιαίτερα, πως έχουν πραγματοποιηθεί και εξελίσσονται πολλά ακόμη σημαντικά έργα, που ως στόχο έχουν την πλήρη ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία, στην κοινωνία. 

Μοιράστηκε επίσης μια προσωπική βιωματική εμπειρία:

Το διάστημα που ήταν Αντιδήμαρχος της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ο αείμνηστος πατέρας του, βρέθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Μέσα από αυτή την κατάσταση, κατανόησε πλήρως, το μέγεθος και το πλήθος των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, σε μια ελληνική πόλη.

Η ημερίδα ξεκίνησε με πρώτη ομιλήτρια, την κυρία Μαρία Φουρναράκη, πρώην Αντιδήμαρχο Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Εντεταλμένη Σύμβουλο Δράσεων και Έργων για την εναρμόνιση Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αναφέρθηκε στον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κύριο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τονίζοντας πως «είναι ένας εμπνευσμένος, δημιουργικός, προοδευτικός αλλά κυρίως ανθρώπινος Δήμαρχος».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η στάθμη ενός πολιτισμού, προσδιορίζεται από την παρεχόμενη ποιότητα ζωής, προς τα άτομα με αναπηρίες. Τα άτομα με αναπηρίες δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, ζητάνε να γίνει ίση. Ανθρώπινη ισότητα, σεβασμός και κοινωνική συμπερίληψη».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κύριος Βασίλης Μαρινόπουλος, Εκπαιδευτικός, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής αυτής της ημερίδας, λόγω της πολύχρονης φιλίας και της βαθιάς εκτίμησης στο πρόσωπο της Προέδρου του ΔΥΑΜΕΑ, κυρίας Σύλβιας Αντώναρου.

Αναφέρθηκε στην κυρία Σύλβια Αντώναρου, και την πρωτοβουλία που έλαβε, λέγοντας συγκεκριμένα: «Αναγνωρίζοντας το σημαντικό της έργο και τις άοκνες πολύχρονες προσπάθειες της, πρότεινα στην κυρία Σύλβια Αντώναρου, να παρουσιάσει το σημαντικό της έργο, σε ημερίδα στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Ένα Δήμο πρότυπο, με πολλές πρωτοποριακές και καινοτόμες δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος μας, ο κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έχει αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια, την ευαισθησία του σε θέματα αναπηρίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, και η εθελοντική δράση, ως στόχο έχει,  την ενημέρωση και την αφύπνιση των πολιτών, όσον αφορά στην ύπαρξη των ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία και την ένταξή τους στην καθημερινότητα».

Έκλεισε με την υπόσχεση και δέσμευση, πως θα στέκεται πάντα αρωγός σε αντίστοιχες δράσεις, ως υπεύθυνος πολίτης.

Η Πρόεδρος  του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», κα Σύλβια Αντώναρου, παρουσίασε το όραμα και το έργο του Σωματείου, των μελών και των εθελοντών που το απαρτίζουν.

Με τον ανθρώπινο, ευαίσθητο λόγο της, συγκίνησε και ενέπνευσε το ακροατήριο, το οποίο αποτυπώθηκε έντονα, στη λήξη της ημερίδας, με την εθελοντική διάθεση και πρόθεση πολλών ατόμων να συμμετέχουν και να στηρίζουν το Σωματείο.

Αναφέρθηκε στην Αναπηρία, αναλύοντας και παρουσιάζοντας την πραγματική σημασία:

«Αναπηρία είναι οποιασδήποτε μορφής ανεπάρκεια ή μειονεξία η οποία προκαλεί μόνιμο ή απροσδιόριστης διάρκειας σωματικό, διανοητικό ή ψυχικό περιορισμό,λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό του ασθενή που μειώνει ή αποκλείει τη δυνατότητα εκτέλεσης μιας ή περισσότερων δραστηριοτήτων.

Συνέχισε λέγοντας:

-Εσύ ξέρεις τι είναι η αναπηρία;
Η Αναπηρία δεν είναι μόνο κινητική.  Η Λέξη ΑΜΕΑ δεν ανήκει στην δική μας ζωή αλλά στην ζωή όλων μας.
-Εν δυνάμει όλοι ΑΜΕΑ
Μη περιμένεις να φτάσει το πρόβλημα στην πόρτα σου  για να το αναγνωρίσεις και να το αποδεχτείς Πράξε ανθρώπινα…
-Μη μας κάνετε να νιώθουμε ότι πρέπει να φοράμε ταμπελακι για την πάθηση μας.
-Βλέπετε με τα μάτια της ψυχής
-Η αναπηρία είναι ταυτότητα
-Ότι δεν φαίνεται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Ευχαριστώ θερμά το Σύλλογο «Ιοί και Κόρες» με ορατή αναπηρία, και με άπλετη αγάπη».

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κύριο Γρήγορη Κωνσταντέλλο, για την υποστήριξη του, που ως κύριο άξονα έχει την αγάπη του στον άνθρωπο. Ευχαρίστησε τον κύριο Βασίλη Μαρινόπουλο, για την πρωτοβουλία, τη  συμμετοχή και τη στήριξη.

Στο πάνελ συμμετείχαν αξιόλογοι και διακεκριμένοι ομιλητές:
Ο Κωνσταντίνος Γεωργάτος,  Ποιητής, Συγγραφέας, μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ποιητικής Ακαδημίας.
Η Ηλέκτρα Μπαλατά, Παιδαγωγός Προσχολικής και Νηπιακής Ηλικίας, Εθελόντρια ΑΜΕΑ.
Ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης.

Με την ολοκλήρωση της ημερίδας, αναπτύχθηκε διάλογος με τους συμμετέχοντες και τοποθετήσεις.

Στην αναγκαιότητα της υποστήριξης και αναγνώρισης των ατόμων με Ορατή ή Αόρατη Αναπηρία, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κύριος Νικόλαος Πέππας.

Στη στήριξη των ανθρώπων με ορατές ή αόρατες αναπηρίες, καθώς και στη σημασία του εθελοντισμού και πραγματοποίησης ενημερωτικών ημερίδων και έργων, δράσεων σε όλους τους Δήμους, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιώς, κύριος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την ουσιαστική ημερίδα.

Η βραδιά έκλεισε χαρούμενα και μελωδικά.

Ο Κυριάκος Φριλίγκος, μέλος του ΔΥΑΜΕΑ, με το μπουζούκι και τη συνοδεία της μητέρας του σε κιθάρα – φωνή «ταξίδεψε» και «μάγεψε» τους καλεσμένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. κ. Αντώνιος, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ. Γεώργιος Βλάχος, ο Δήμαρχος Πειραιώς  Γιάννης Μώραλης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής  Γεωργίου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων,  Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ και υποψήφια με το συνδυασμό « ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», Γεωργία Μπατούνα, η Πρόεδρος του Συλλόγου  “Take me Home” και υποψήφια  Περιφερειακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική», Αθηνά Τρανούλη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Διονύσης Γεωργουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Αντώνης Κουσαθανάς, ο πρώην Αντιδήμαρχος Βάρης,  Βούλας, Βουλιαγμένης Δημήτρης Γεωργιάκος.

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βάρης Ασπασία Αντωνίου, ο Τοπικός Σύμβουλος Βάρης κύριος Παντελής Τσολομύτης, ο Τοπικός Σύμβουλος Βουλιαγμένης Νίκος Νανούρης, η Τοπική Σύμβουλος Βούλας Ζωή Χριστοδούλου, ο Τοπικός Σύμβουλος Βουλιαγμένης Δημήτρης Κακογιαννάκος.

Ο πρώην Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και νυν υποψήφιος με το Συνδυασμό «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» Γιώργος Κουτελάκης.
Η Δημοτική Σύμβουλος Νέας Σμύρνης Μαρίνα Δεκούλου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας  Παναγιώτης Σταυριανάκης.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιώς Δημήτρης Καρύδης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά Ευάγγελος Γεωργούλης.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής: Γιάννης Σμέρος με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βασιλική Τζίντζου με τη Ν.Δ,  Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου με τη Ν.Δ. Η υποψήφια Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. Δήμητρα Αράπογλου. Η υποψήφια Βουλευτής Β’ Πειραιά με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου, Νίκος Μαρασίδης, η Ελισάβετ Μαρκοζάνη μέλος ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Βάρης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ» Ντίνα Κωνσταντέλλου.
Ο Σύλλογος «Ιοί και Κόρες».
Εκπρόσωποι της “EUROPA DONNA”.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΑΘΗΝΑ» Παλαιού Φαλήρου Μαρία Χαμάντ.

Ο εκπρόσωπος της ΟΣΕΚΑ, Χάρης Περδίκης.
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Α.Σ. «ΑΤΛΑΣ»  Βαγγέλης Ξυδέας.
Ο Μάνατζερ της Επιθεώρησης Χρυσολόγου ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, Βαγγέλης Γεωργιάδης.
Ο Υποδιευθυντής Επιθεώρησης Χρυσολόγου ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, Δημήτρης Τσιούμας με τη σύζυγό του.
Η Δήμητρα Ρηγογιάννη Θεοχάρη.
Η ηθοποιός με κινητικά προβλήματα Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Υποστηρικτές: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΤΡΑΣ, CAN SUPPLIES, μenta cafe, NEW START, ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΞΑΝΘΟΥΛΗ,  KONTOGIANNIS maitre fleuriste.

Διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Τόνια Παπαντωνάκη, κυρία Μπέτυ Πουλάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Συντονισμού: Ειρήνη Κάτρη (LEVEL COMMUNICATIONS )

Από αριστερά προς δεξιά: Μαρία Φουρναράκη, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Δράσεων και Έργων για την εναρμόνιση Ατόμων με Αναπηρία, Χρυσούλα Σύλβια Αντώναρου, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», Ηλέκτρα Μπαλατά, Παιδαγωγός Προσχολικής και Νηπιακής Ηλικίας, Εθελόντρια ΑΜΕΑ, Κωνσταντίνος Γεωργάτος, Ποιητής, Συγγραφέας, μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ποιητικής Ακαδημίας, Βασίλης Μαρινόπουλος, Εκπαιδευτικός, Ειρήνη Κάτρη, Υπεύθυνη Επικονωνίας και Συντονισμού (LEVEL COMMUNICATIONS)

Αριστερά προς δεξιά: Βασίλης Μαρινόπουλος Εκπαιδευτικός, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Χρυσούλα Σύλβια Αντώναρου,Πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιώς.

Μαρία Φουρναράκη, πρώην Αντιδήμαρχο Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Δράσεων και Έργων για την εναρμόνιση Ατόμων με Αναπηρία, Νικόλαος Πέππας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γεωργίου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρυσούλα Σύλβια Αντώναρου,Πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Χρυσούλα Σύλβια Αντώναρου,Πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», Βασίλης Μαρινόπουλος, Εκπαιδευτικός, Παναγιώτης Σταυριανάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, Ντίνα Κώνσταντέλλου, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ», Μαρία Φουρναράκη, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Δράσεων και Έργων για την εναρμόνιση Ατόμων με Αναπηρία.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Τόνια Παπαντωνάκη , Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Γιάννης Κωστάκης, ΠαραΟλυμπιονίκης Κολύμβησης, Μπέτυ Πουλάκη,
Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.