ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεσολόγγι: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν φλαμίνγκο και άλλα πτηνά σε λιμνοθάλασσα (φώτο)

Τα μέλη της μονάδας εντόπισαν ένα νεκρό μαχητή, ένα νεκρό φοινικόπτερo και ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα

Μεσολόγγι: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν φλαμίνγκο και άλλα πτηνά σε λιμνοθάλασσα (φώτο)

Μία κτηνωδία σημειώθηκε στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην Αλυκή Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, όταν ασυνείδητοι σε περιοχή Natura 2000, όπου απαγορεύεται το κυνήγι, σκότωσαν δύο πτηνά και τραυμάτισαν ακόμα ένα φλαμίνγκο.

Όπως αναφέρει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) με ανάρτησή της στο Facebook με λύπη της ενημερώθηκε για το περιστατικό παράνομης θήρας.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κ.κ. Χαρέλος Λάμπρος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας -φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός (Φύλακας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφιση ειδών ορνιθοπανίδας και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Τα μέλη της μονάδας εντόπισαν ένα νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερo (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλλεξαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα το οποίο έστειλαν στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου περιθάλπτηκε και αναρρώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.