ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι διευθυντές σχολείων ζητούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Έστειλαν επιστολή στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών

Οι διευθυντές σχολείων ζητούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή τη πτώση ψευδοροφής σε αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Βαρνάβα, οι διευθυντές των σχολείων ζητούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά.

Ειδικότερα, το Δ.Σ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστειλε επιστολή στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών ζητώντας να ξεκινήσουν από τώρα όλοι οι αναγκαία έλεγχοι στα δημόσια σχολικά κτίρια ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι ασφαλείς.

Οι διευθυντές ζητούν να ξεκινήσουν επιτέλους οι προσεισμικοί έλεγχοι και όλα τα σχολεία να διαθέτουν πιστοποιητικά καταλληλότητας, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, πυρασφάλειας και να ταυτόχρονα να υπάρξει θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η αρμοδιότητα βελτίωσης και συντήρησης των Σχολικών Κτηρίων ανήκει στους Δήμους. Και συγκεκριμένα η κατασκευή, διαχείριση και βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Παιδείας και ιδιαίτερα η συντήρηση, η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολικών κτιρίων».

Τα αιτήματα των διευθυντών σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή το γεγονός της πτώσης της ψευδοροφής στην αίθουσα της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα, η οποία είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και κάτω από την οποία για πολλούς μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα, και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επαναφέρει για μια ακόμα φορά, το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της ασφάλειας των σχολικών κτηρίων, και έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων, καθώς το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν, τα οποία είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ελλιπούς συντήρησης των σχολικών κτηρίων.

2. Καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

α. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης, Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων, για όλα τα σχολικά κτήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

β. Ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας και όχι μόνον οπτικό,(στατική επάρκεια, έξοδοι διαφυγής, πυρασφάλεια, επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης κ.λπ.), το συντομότερο δυνατόν, από αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ Α.Ε., σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, και πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλα όσα διαπιστωθούν προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.