Για να μειώσετε τις παρατεταμένες περιόδους που βρίσκεστε καθήμενοι, καλό είναι να κάνετε μικρά σε διάρκεια αλλά τακτικά διαλείμματα, αναφέρουν οι SOS Γιατροί.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε διατάσεις όταν είστε στο γραφείο; Αρκετά συχνά, αλλά μην τρομοκρατήστε, είναι διατάσεις που τις κάνουμε όλοι όταν θέλουμε να ξεπιαστούμε.

Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει συχνές επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως η πληκτρολόγηση και η εισαγωγή δεδομένων, στοχεύστε σε 5′ διαλείμματα άσκησης για κάθε 30 συνεχή λεπτά εργασίας στον υπολογιστή.

Γιατί να κάνετε διάλειμμα για διατάσεις στο γραφείο;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, ο μέσος άνθρωπος περνάει έξι έως οκτώ ώρες της ημέρας καθήμενος. Βάσει μελετών, το γεγονός αυτό έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων κινδύνων για την υγεία, με την αύξηση του σωματικού βάρους, τον αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Οι ασκήσεις διατάσεων βοηθούν την επιμήκυνση των μυών και των τενόντων που συνδέονται με αυτούς και δρουν αποτρεπτικά στη βράχυνση των πρώτων, η οποία ενδέχεται να αποτελεί αποτέλεσμα τόσο της γήρανσης όσο και της αδράνειας. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μειώνει το εύρος των κινήσεών μας και ενδέχεται να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!