'Οσοι βιάζονται να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία να έχουν υπ'όψιν τους ότι στη Τουρκία «ξύνονται» γιατί θεωρούν ότι «μας έχουν»...

Στις 5 Μαρτίου η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποκλοπών

Φέρεται να συνδέονται με τις εμπλεκόμενες εταιρείες

Στις 5 Μαρτίου η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποκλοπών

Στις 5 Μαρτίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αναμένεται να γίνει η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τις εμπλεκόμενες εταιρείες στην υπόθεση των υποκλοπών.

Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος οι οποίες αφορούν την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η έρευνα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, που συνέταξε πολυσέλιδο πόρισμα που αφορούσε την πολυπλόκαμη υπόθεση, έφερε στη θέση του κατηγορούμενου συγκεκριμένα πρόσωπα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου από την έρευνα προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ».

Τα τέσσερα πρόσωπα, εκπρόσωποι εταιρειών που φέρονται να ενεπλάκησαν με το κακόβουλο λογισμικό και παραπέμπονται για πλημμελήματα, είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι. Η παραπομπή τους, μάλιστα, μόνον για πλημμεληματικές πράξεις γίνεται, όπως είχε διευκρινίσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γιατί υπερισχύει ο ευμενέστερος νόμος, καθώς πλέον τα αδικήματα αυτού του τύπου είναι κακουργήματα.

«Οι απαιτούμενες αυτές στο παρόν στάδιο «επαρκείς ενδείξεις» για την κίνηση της ποινικής δίωξης κατά των ως άνω ιδιωτών, οι οποίες ερείδονται κυρίως στη διαπίστωση ότι οι εν λόγω εταιρείες εμπλέκονται σε ανάλογες πράξεις παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας κ.α, πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ και σε άλλες χώρες, σε συνδυασμό με το γεγονός της ύπαρξης παρόμοιων «στόχων» και στην Ελλάδα, κρίθηκε ότι πρέπει να οδηγήσουν τη σχετική κατηγορία στο ακροατήριο για να ελεγχθεί η βασιμότητα αυτής ή όχι», ανέφερε σε ανακοίνωση της, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός .

Με την ίδια ανακοίνωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημείωνε ότι από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.