ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στους δρόμους φοιτητές και μαθητές – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

«Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους φοιτητές και μαθητές – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια οργανώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την αντεκπαιδευτική, όπως καταγγέλλουν, πολιτική της κυβέρνησης.

«Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή.

Στην Αθήνα, η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν σε κοινό συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 12 μ. στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, λοιπόν, κατεβαίνουν στον δρόμο:

– Για να ακουστεί ξανά η απαίτησή τους για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη, η εναντίωσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε έναν ακόμη πόλεμο.

– Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία, για να παρθούν μέτρα ελέγχων, συντήρησης, επιδιορθώσεων και εκσυγχρονισμών στα σχολικά κτίρια και υποδομές για να μη γίνει «κανένα σχολείο ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Και να απαντήσει ο νέος υπουργός Παιδείας, που το παίζει φίλος των μαθητών, αν αυτός θα αναλάβει την ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.

– Για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να γίνει ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, να μην ακυρωθούν σχολικές εκδρομές (αλλά να γίνουν με ασφάλεια και χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις λαϊκές οικογένειες), να μην υπάρξει παγωμένο σχολείο ή σχολείο που πληρώνουν οι μαθητές και οι γονείς τους τη θέρμανσή του. Να βοηθηθούν παιδιά με οικονομικές δυσκολίες με δωρεάν σνακ/γεύμα τις ώρες του σχολείου.

– Για να είναι ακόμα μια φορά «μαθητές – φοιτητές ενωμένοι νικητές» και να μπλοκάρουν κάθε σκέψη του υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια την επόμενη περίοδο.

Και οι φοιτητικοί σύλλογοι

Μέχρι στιγμής αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι εξής Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Από ΕΚΠΑ: Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Από ΕΜΠ: Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων.

Από ΠαΔΑ: Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι «οι γονείς δεν θα χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις, δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από τις ανάγκες των παιδιών μας» και προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε:

-Να βλέπουμε τα παιδιά μας να μη μεταφέρονται από και προς στο σχολείο.
-Να μη γίνονται σχολικές εκδρομές με ασφαλείς όρους, και να ζητάνε επιπλέον χρήματα για ασφαλή μεταφορά.
-Να παρατηρούνται, δύο μήνες μετά το άνοιγμα, κενά εκπαιδευτικών.
-Κτίρια, καθηγητές, υποδομές, βιβλία να μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους.
-Να μην έχουν τα παιδιά μας σχολικά γεύματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Καλούν στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Χωροταξίας, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Οδοντιατρικής, Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σχολής Μηχανικών και Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.