
Στα Σύβοτα κατέπλευσαν δύο από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα mega yachts στον κόσμο, προσελκύοντας τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
Τα εντυπωσιακά σκάφη έφτασαν στη Θεσπρωτία έπειτα από πορεία στα νησιά του Ιονίου, όπου είχαν αγκυροβολήσει τις προηγούμενες ημέρες.
Το πρώτο σκάφος, το mega yacht «BLUE», μήκους 160 μέτρων, ανήκει στον Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει πολυάριθμο πλήρωμα και δυνατότητα φιλοξενίας δεκάδων υψηλών προσκεκλημένων, αποτελώντας ένα πραγματικό πλωτό παλάτι.
Δίπλα του βρίσκεται το superyacht «FLYING FOX», μήκους 136 μέτρων και αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με δεκάδες μέλη πληρώματος και εξίσου εντυπωσιακές ανέσεις για τους επιβάτες του.
Η παρουσία των δύο σκαφών, με συνολική αξία που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αναδεικνύει τα Σύβοτα σε ανερχόμενο προορισμό της διεθνούς ελίτ και του παγκόσμιου jet set, ενισχύοντας τη φήμη της περιοχής ως σημείο υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.