ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Άνθρωποι με σύνδρομο Down απασχολούνται ως barista (βίντεο)

Πρόκειται για 11 άτομα τα οποία εργάζονται σε καταστήματα εστίασης

Θεσσαλονίκη: Άνθρωποι με σύνδρομο Down απασχολούνται ως barista (βίντεο)

Σε μία πολύ όμορφη δράση προχώρησε ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρία καφέ MOAK εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου.

«Πήραμε την πρωτοβουλία να εκπαιδεύσουμε τους πρώτους barista στην Ελλάδα με σύνδρομο Down», ανέφερε η Κατερίνα Κυριακούδη, διευθύντρια marketing εταιρείας ΜΟΑΚ.

Η Ελένη και ο Ορφέας έκαναν δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, με τον νεαρό να αναφέρει: «Δεν είναι δύσκολο, με μαθαίνουν πώς θα χειρίζομαι κάποια πράγματα».

Σύμφωνα με τον διεθυντή του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Βασίλη Κασιμάτη, τόνισε: «Ο απολογισμός μας ξεπέρασε σε επίπεδο θετικό. Πάρα πολλές εταιρείες μας πλησίασαν και είπαν μπορούμε αν θέλετε να αφήσουμε το κομμάτι της σκιώδους εργασίας και να περάσουμε στην απασχόληση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς κρατάμε τους ανθρώπους μακριά από την εργασία, εκείνοι είναι έτοιμοι γιατί έχουν ένα μεγάλο κίνητρο: την επιθυμία τους», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.