ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Δύο αδέρφια πίσω από την άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη – Μαρτύριο για 450 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο αδέρφια

Θεσσαλονίκη: Δύο αδέρφια πίσω από την άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη – Μαρτύριο για 450 ευρώ

Τον τρόμο μέσα στο ίδιο της το σπίτι έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, 87 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Πίσω από τη ληστεία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, βρίσκονταν δύο αδέρφια, με το ένα να μπαίνει στο σπίτι και να χτυπάει την ηλικιωμένη για να πάρει τα χρήματα από τη σύνταξή της, την ώρα που ο άλλος περίμενε έξω με μηχανή και όταν ολοκληρώθηκε το χτύπημα, πήρε τον αδερφό του και εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο η παρατηρητικότητα αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, οδήγησαν στην εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.

Το χρονικό

Η ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Δευτέρας στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των δύο ατόμων ηλικίας 29 και 34 ετών που συνελήφθησαν σχηματίστηκε κατά περίσταση δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος πρωινές ώρες της 12-09-2022 μπήκε στο σπίτι της 87χρονης στην περιοχή του Τριλόφου και με την απειλή όπλου και σπρέι πιπεριού, καθώς και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ. Ακολούθως επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε ο αδερφός του, πλησίον της οικίας της ηλικιωμένης και διέφυγαν, πλην όμως οι ύποπτες κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από αστυνομικό ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (13-09-2022) στην οικία τους στην περιοχή της Τούμπας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και μικροποσότητα κάνναβης. Επιπλέον, στην οικία της παθούσας βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού των δραστών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.