ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους με καρδιοπάθεια στην Αθήνα (φωτο)

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του «Χαμόγελου του Παιδιού» επικοινώνησαν άμεσα με τη μητέρα

Θεσσαλονίκη: Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους με καρδιοπάθεια στην Αθήνα (φωτο)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός βρέφους στη Θεσσαλονίκη, που διαγνώστηκε με συγγενή καρδιοπάθεια, χάρη στη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν το «Χαμόγελο» έλαβε κλήση από γιατρό νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, για επείγουσα αεροδιακομιδή ενός μωρού, κοριτσάκι, που γεννήθηκε βιαστικά, μόλις λίγων ημερών, έχοντας λάβει τη διάγνωση της συγγενούς καρδιοπάθειας.

Την κλήση έλαβε η ψυχολόγος του οργανισμού, η οποία άμεσα ενημέρωσε την υπόλοιπη διεπιστημονική ομάδα, αλλά και τον γιατρό του «Χαμόγελου». Οι κοινωνικοί λειτουργοί του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησαν άμεσα με τη μητέρα, προκειμένου να την καθησυχάσουν και να τη διαβεβαιώσουν πως είναι δίπλα της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, δόθηκε χρόνος στη μητέρα να εκφράσει την αγωνία για το βρέφος της, το οποίο είναι μάλιστα το πρώτο της παιδί, αλλά και για να αποφορτιστεί.

Σύντομα, με την επιμονή του «Χαμόγελου», βρέθηκε αεροπλάνο που θα μπορούσε να μεταφέρει τη μικρή σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας. Τη σκυτάλη πήραν οι διασώστες του οργανισμού, όπου με την εξειδικευμένη Κινητή μας Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών, παρέλαβαν το βρέφος και το μετέφεραν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, ώστε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η μητέρα για τα ευχάριστα νέα και πως όλα προχωρούν κανονικά. Η μικρή έφτασε με ασφάλεια στην Αθήνα και εργαζόμενοι του «Χαμόγελου» επισκέφθηκαν τη μητέρα με το βρέφος στο νοσοκομείο. «Είμαστε ξανά δίπλα της και να μην αισθανθεί μόνη της. Συζητήσαμε, αποφορτιστήκαμε, αγκαλιαστήκαμε και μοιραστήκαμε τα ευχάριστα νέα για την πορεία της μικρούλα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του φορέα και καταλήγει πως: «Αποδείξαμε και επιβεβαιώσαμε για ακόμη μια φορά τον μικρό μας ιδρυτή, Ανδρέα, πως… “αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε”».

Δείτε φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.