«Υπερηφάνεια» γιατί είναι ομοφυλόφιλοι, τραβεστί κλπ.: Πορεία ΛΟΑΤΚΙ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τα μηνύματα των διοργανωτών

«Υπερηφάνεια» γιατί είναι ομοφυλόφιλοι, τραβεστί κλπ.: Πορεία ΛΟΑΤΚΙ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το «Θεσσαλονίκη υπερηφάνεια»  η εκδήλωση των ομοφυλοφίλων, τραβεστί κλπ. βγήκε στους δρόμους της πόλης και μερικές δεκάδες άτομα, που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Η πορεία «ελεύθερης έκφρασης για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις», όπως τιτλοφορείται στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του 7ου Αυτοοργανωμένου  και όχι ετεροοργανωμένου «Θεσσαλονίκη υπερηφάνεια»   ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Στην πορεία, κεντρικό μήνυμα είναι το «δεν θα ζούμε ούτε από τύχη, ούτε για τα κέρδη τους, θα ζούμε όπως θελουμε εμείς». Διαμαρτύρονται κατά του σεξισμού, της βίας και ζητούν ίσα δικαιώματα για όλα τα άτομα χωρίς εξαιρέσεις.

«Το φετινό (…)  έρχεται σε μια περίοδο όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας. Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Η πορεία θα κινηθεί μέσω κεντρικών οδών και αναμένεται να καταλήξει στην Καμάρα. Νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

 

 

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.