ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Χανιά: Ναυαγοσώστες έσωσαν από βέβαιο πνιγμό μια εξαμελή οικογένεια – Δείτε βίντεο από τη διάσωση

«Ήταν και οι 6 σε διαφορετικά σημεία, είχαν κουραστεί και είχαν αρχίσει να πνίγονται»

Χανιά: Ναυαγοσώστες έσωσαν από βέβαιο πνιγμό μια εξαμελή οικογένεια – Δείτε βίντεο από τη διάσωση

Οι διακοπές μιας εξαμελούς οικογένειας στην Κρήτη παραλίγο να αποβούν μοιραίες, καθώς λίγα λεπτά αφότου μπήκαν στη θάλασσα άρχισαν να παρασέρνονται από το ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα.

Την οικογένεια έσωσαν από βέβαιο πνιγμό, οι τρεις καλά εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες Σπύρος Τσιλιγιάννης, Θοδωρής Κωνσταντινίδης και Χάρης Μαστορακάκης της Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania, που ενήργησαν τάχιστα και αποτελεσματικά.

Κομβικής σημασίας ήταν το γεγονός ότι ο ναυαγοσώστης του πύργου Σπύρος Τσιλιγιάννης αντιλήφθηκε πως υπήρχε πρόβλημα και βούτηξε από το πρώτο λεπτό.

Ο Σπύρος Τσιλιγιάννης περιέγραψε στην ιστοσελίδα flashnews.gr πώς έγινε η διάσωση: «Επειδή γνωρίζω το σημείο και ξέρω ότι υπάρχει πάντα δυνατό ρεύμα εκεί, με το που τους είδα μπήκα στη θάλασσα, πριν καν αρχίσουν να φωνάζουν. Ξεκινώντας τη διάσωση, ήταν και οι 6 σε διαφορετικά σημεία, είχαν κουραστεί και είχαν αρχίσει να πνίγονται καθώς για εκείνους ήταν αδύνατο να βγουν με τέτοιο ρεύμα έξω στην ακτή.

Έβγαλα το 17χρονο κορίτσι και τη μητέρα του, ενώ εκείνη τη στιγμή ήρθαν και δυο συνάδελφοι ναυαγοσώστες από διπλανούς πύργους και έβγαλαν ο καθένας από δύο άτομα. Το κορίτσι είχε πάθει κρίση πανικού και έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν δύσκολη διάσωση και διήρκεσε αρκετή ώρα γιατί ήταν πολλά άτομα και σε διαφορετικά σημεία.

Ευτυχώς, διασώθηκαν όλοι και είναι καλά στην υγεία τους. Απλώς ο μεγαλύτερος σε ηλικία επειδή καταπονήθηκε πολύ από την προσπάθεια που κατέβαλε αρχικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς όμως λόγους καθώς ήταν καλά. Όταν όλοι πια βρίσκονταν στην ακτή ασφαλείς, έκλαιγαν και μας αγκάλιαζαν. Μας ευχαριστούσαν οι άνθρωποι γεμάτοι ευγνωμοσύνη».

Δείτε βίντεο από τη διάσωση που ανέβασε ο πρόεδρος της Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania, Παύλος Λιτινάκης:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.