ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αστυνομικός χτυπά ανελέητα έγχρωμο άντρα μπροστά σε παιδιά! (βίντεο)

Αστυνομικός χτυπά ανελέητα έγχρωμο άντρα μπροστά σε παιδιά! (βίντεο)

Ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο από περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον έγχρωμου άνδρα είδε το φως της δημοσιότητας, πυροδοτώντας θύελλα οργισμένων αντιδράσεων στην Ουαλία.

Τον χτυπά με γκλοπ ακόμα και στο πρόσωπο μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών στον κήπο ενός σπιτιού.

Στο κλιπ που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου απαθανατίζεται ένας λευκός αστυνομικός να χτυπά ανελέητα έναν έγχρωμο άνδρα, ακόμα και στο πρόσωπο με γκλοπ, ενώ ακούγονται παιδιά να φωνάζουν με τρόμο.

Ο άτυχος άνδρας είναι μάλιστα πεσμένος στο έδαφος ενώ δεν φαίνεται να αντιστέκεται.

Την ίδια ώρα, ακούγεται επίσης μια γυναίκα να φωνάζει επανειλημμένα στον αστυνομικό να σταματήσει να τον χτυπά.

«Φύγε, τρομάζεις τα παιδιά μου. Θα καλέσω την αστυνομία. Άσε με να του δώσω λίγο νερό», λέει.

Όπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στον πίσω κήπο ενός σπιτιού στο Νιούπορτ το απόγευμα της 9ης Ιουλίου.

Το αποκρουστικό βίντεο προκάλεσε σάλο στα social media, αλλά και έρευνα για το περιστατικό.

«Δεν είδα τον ύποπτο να αντιστέκεται και να προσπαθεί να φύγει, αλλά ο αστυνομικός έπρεπε να χρησιμοποιήσει το γκλοπ», γράφει ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Απολύτως αποκρουστική συμπεριφορά».

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το βίντεο δεν «λέει» όλη την αλήθεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο έγχρωμος άνδρας συνελήφθη για επίθεση εναντίον εργαζομένου σε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, καθώς και για παρεμπόδιση αξιωματικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, ωστόσο τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.