ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η μουσική που ακούει ένας επενδυτής αυξάνει την απόδοση των μετοχών του – Τι αναφέρει καθηγητής

Η μουσική που ακούει ένας επενδυτής αυξάνει την απόδοση των μετοχών του – Τι αναφέρει καθηγητής

Η μουσική είναι ικανή να επηρεάσει την καθημερινότητα και τη διάθεσή μας, όμως πλέον φαίνεται να είναι ικανή να αυξήσει την απόδοση στις μετοχές σας.

Αυτό υποστηρίζει ο Alex Edmans, καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, ο οποίος αναφέρει πως το είδος των τραγουδιών που ακούει ένας επενδυτής αντανακλάται στα κέρδη του μετοχικού χαρτοφυλακίου του, καθώς, όπως εξηγεί, υπάρχουν ενδείξεις συσχετισμού ανάμεσα στη θετική ενέργεια της μουσικής και στην απόδοση των μετοχών του.

Η παραδοσιακή οικονομική άποψη λέει ότι τα θεμελιώδη είναι αυτά που επηρεάζουν τις αγορές – ωστόσο, όπως αναφέρει ο Alex Edmans, σε συνέντευξή του στο Business Insider, οι άνθρωποι δεν είναι ρομπότ. Η διάθεσή τους επηρεάζει τις αποφάσεις τους και αυτό προεκτείνεται και στις επενδυτικές αποφάσεις που τελικά επηρεάζουν τις αγορές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ευεξία που νιώθουν οι άνθρωποι οφείλετε πολλές φορές στο είδος των τραγουδιών που επιλέγουν για να ακούσουν. Ως εκ τούτου οι εξελίξεις στις αγορές δεν μένουν ανεπηρέαστες καθώς υπάρχει άμεση αλληλεξάρτηση. «Στη διάρκεια των εβδομάδων που οι πολίτες μίας χώρας ακούν πιο ευχάριστη μουσική, η αγορά κινείται ανοδικά και στις εβδομάδες που ακούν λυπητερά τραγούδια η αγορά κινείται καθοδικά. Κατά συνέπεια, η μουσική που ακούς συνδέεται με τις αποδόσεις των μετοχών», εξηγεί ο Alex Edmans,

Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία από το Spotify, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες streaming μουσικής. Παρακολουθεί ποια τραγούδια παίζονται σε διάφορες χώρες, και τα αξιολογεί ανάλογα με τη θετική ή αρνητική ενέργεια που δημιουργούν. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα αυτά ως σημείο αναφοράς για να μετρήσουν τη διάθεση των πληθυσμών προτού τη συνδέσουν με γεγονότα της αγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.