ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες παρενόχλησης γυναικών ο Α.Κουόμο

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες παρενόχλησης γυναικών ο Α.Κουόμο

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Δημοκρατικός Άντριου Κουόμο βρίσκεται αντιμέτωπος με ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες, καθώς φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες.

«Η ανεξάρτητη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και, με αυτές τις πράξεις του, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και εκείνη της πολιτείας», διαβεβαίωσε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας πως μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν «πρώην και νυν» δημόσιοι υπάλληλοι της πολιτείας.

Η έκθεση της έρευνας αποδίδει στον Άντριου Κουόμο απρεπείς κινήσεις, «φιλιά και ανεπιθύμητες αγκαλιές», όπως και «ανάρμοστα σχόλια».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ο κυβερνήτης και το προσωπικό του «προχώρησαν, επίσης, σε αντίποινα σε βάρος τουλάχιστον μίας υπαλλήλου επειδή κατέθεσε», επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο της εισαγγελέως.

«Εντέλει, η εκτελεστική ομάδα του κυβερνήτη ευνόησε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας, που κατέστησε πιθανή την παρενόχληση και ένα εχθρικό εργασιακό κλίμα», προσθέτει το γραφείο.

Σύμφωνα με τη Λετίσια Τζέιμς, εναπόκειται στον ίδιο τον κυβερνήτη να «βγάλει συμπεράσματα» από την έρευνα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν γνωρίζει εάν ο Κουόμο πρόκειται να παραιτηθεί, η εισαγγελέας απάντησε: «η απόφαση ανήκει στον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η έκθεση μιλάει από μόνη της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.