ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ζ.Μπολσονάρου πλημμύρισαν τους δρόμους της Βραζιλίας για να τον στηρίξουν

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ζ.Μπολσονάρου πλημμύρισαν τους δρόμους της Βραζιλίας για να τον στηρίξουν

Υπό τις ζητωκραυγές δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου βρέθηκε απέναντι στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και χαρακτήρισε «φάρσα» το εκλογικό σύστημα.

Ο πρόεδρος ήθελε σήμερα, με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας να κάνει επίδειξη δύναμης και είχε καλέσει «γιγαντιαία πλήθη» να τον στηρίξουν κάτι που έγινε.

Αυτή η άτυπη γιορτή της Ανεξαρτησίας ξεκίνησε από την πρωτεύουσα Μπραζίλια, υπό δρακόντεια μέτρα, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς σε επιφυλακή. Ο Μπολσονάρου πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πλατεία των Υπουργείων, πριν από την ομιλία του στους συγκεντρωμένους που τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Μίτο, Μίτο» («Μύθος», το προσωνύμιο του).

«Από σήμερα, αρχίζει να γράφεται μια νέα ιστορία στη Βραζιλία», είπε. Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε έναν από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Αλεξάντρ ντε Μοράες, ο οποίος διέταξε την έναρξη έρευνας σε βάρος του ίδιου και προσώπων του στενού περιβάλλοντός του, κυρίως για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Είτε ο επικεφαλής αυτής της εξουσίας (σ.σ. του Ανωτάτου Δικαστηρίου) θα τον ξαναβάλει (τον δικαστή) στη θέση του, είτε αυτή η εξουσία θα υποστεί τις συνέπειες που κανείς δεν θέλει», απείλησε.

Ο Μπολσονάρου είχε ήδη παρουσιάσει τη σημερινή κινητοποίηση ως «τελεσίγραφο» εναντίον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Δεν θέλουμε ρήξη. Δεν θέλουμε να συγκρουόμαστε με τις άλλες εξουσίες. Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύει την ελευθερία μας», πρόσθεσε, υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, πολλοί εκ των οποίων ήταν τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες.

«Να παρέμβει ο στρατός»

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τα οποία ζητούσαν την καθαίρεση των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ένα από αυτά έγραφε: «Στρατιωτική επέμβαση με τον Μπολσονάρου στην Μπραζίλια».

«Ήρθα για να προασπιστώ την ελευθερία μας και να απελευθερώσω τη χώρα από αυτήν την αισχρή συμμορία των διεφθαρμένων πολιτικών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που θέλουν να μας την στερήσουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρσιο Σόουζα, ένας φρουρός ασφαλείας που φορούσε ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Μπολσονάρου.

Νωρίς το απόγευμα οι διαδηλώσεις είχαν αρχίσει να διαλύονται στην Μπραζίλια και το Ρίο ντε Τζανέιρο, χωρίς να αναφερθούν επεισόδια.

Ο Μπολσονάρου ελπίζει ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια κόσμο αργότερα σήμερα στο Σάο Πάουλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.