ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν – Δεκάδες παραιτήσεις

Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν – Δεκάδες παραιτήσεις

Περίπου 3.000 αναστολές εργασίας επιδόθηκαν σε ανεμβολίαστα μέλη του υγειονομικού προσωπικού μετά την έναρξη της ισχύος χθες στην Γαλλία της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους εργαζόμενους του κλάδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προσθέτοντας ότι υπήρξαν και μερικές δεκάδες παραιτήσεις.

«Μιλάμε για έναν πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων εργαζομένων», είπε ο υπουργός Υγείας δίνοντας την διαβεβαίωση για την διατήρηση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι περισσότερες από τις αναστολές αυτές δεν είναι παρά προσωρινές και στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν βοηθητικό προσωπικό. «Λίγες είναι οι λευκές μπλούζες», είπε.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 ετέθη σε ισχύ χθες για 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 ετέθη σε ισχύ χθες για 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενους νοσηλευτές, μέλη του σχήματος βοήθειας στο σπίτι, πυροσβέστες, πληρώματα ασθενοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (Santé publique France, SpF), στις 12 Σεπτεμβρίου, το 89,3% του προσωπικού των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εμβολιασμού του συνόλου των υγειονομικού προσωπικού είναι 73,9%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.