ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Απίστευτο σιρόπι από το 1800 περιείχε αλκοόλ, κάνναβη, μορφίνη και χλωροφόρμιο! (φώτο)

Απίστευτο σιρόπι από το 1800 περιείχε αλκοόλ, κάνναβη, μορφίνη και χλωροφόρμιο! (φώτο)

Ένας άντρας ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από ένα παλιό μπουκάλι με σιρόπι, που πωλούνταν στα 1888 και περιέχει κάποια πραγματικά απίθανα συστατικά.

Το παλιό σιρόπι για τον βήχα με την επωνυμία “One Night: Cough Syrup”) μοιάζει πραγματικά απίστευτο.

Κι αν κρίνουμε από αυτά που σύμφωνα με την ετικέτα του περιέχει, τότε μάλλον λειτουργούσε ως εξής: Όσοι το χρησιμοποιούσαν ναρκώνονταν τόσο πολύ που ξεχνούσαν να αναπνεύσουν, πόσο μάλλον να βήξουν.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στα συστατικά στο μπουκάλι, το συγκεκριμένο σιρόπι περιείχε: Αλκοόλ (λιγότερο από 1% όπως καθησυχαστικά αναφέρει η ετικέτα), Ινδική Κάνναβη, Χλωροφόρμιο, Θειική Μορφίνη, “αναμεμιγμένα με τέχνη μαζί με άλλα συστατικά”.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιον να αγοράζει σήμερα ένα τέτοιο σιρόπι για τον βήχα, αλλά ίσως πίσω στα 1800 να ήταν αρκετά διαφορετικά τα πράγματα στα φαρμακεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.