ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδία: Εντοπίστηκαν τρεις τόνοι ηρωίνης από το Αφγανιστάν σε λιμάνι του Γκουτζαράτ

Ινδία: Εντοπίστηκαν τρεις τόνοι ηρωίνης από το Αφγανιστάν σε λιμάνι του Γκουτζαράτ

Σχεδόν τρεις τόνοι ηρωίνης κατασχέθηκαν σε ένα λιμάνι της δυτικής Ινδίας, με προέλευση το Αφγανιστάν και εμπορικής αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το φορτίο ήταν κρυμμένο σε δύο εμπορευματοκιβώτια που υποτίθεται ότι περιείχαν ταλκ. Η ηρωίνη εντοπίστηκε από την ειδική υπηρεσία αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου, του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών (DRI) στο λιμάνι Μούντρα, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Δύο Ινδοί συνελήφθησαν.

Τα κοντέινερ –το ένα περιείχε περίπου δύο τόνους ηρωίνης και το άλλο έναν τόνο– έφτασαν στην Ινδία από το Αφγανιστάν, μέσω ενός λιμανιού στο Ιράν.

Σύμφωνα με την DRI, στην υπόθεση εμπλέκονται και Αφγανοί, όμως δεν έχει συλληφθεί κανείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηρωίνης στον κόσμο, καλύπτοντας το 80-90% της «αγοράς» παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή ηρωίνης αυξήθηκε σημαντικά και θεωρείται μια από τις πηγές χρηματοδότησης των Ταλιμπάν, των ακραίων ισλαμιστών που επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.