ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σι Τζινπίνγκ: «Η Κίνα δεν θα επιδιώξει να εισβάλει ή να εκφοβίσει άλλες χώρες»

Σι Τζινπίνγκ: «Η Κίνα δεν θα επιδιώξει να εισβάλει ή να εκφοβίσει άλλες χώρες»

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τόνισε κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι το Πεκίνο έχει ειρηνικούς σκοπούς στις διεθνείς σχέσεις του και δεν θα επιδιώξει ποτέ, ούτε να εισβάλει, ούτε να εκφοβίσει άλλες χώρες.

Η ομιλία του Σι προβλήθηκε λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρτογράφησε μια νέα εποχή ανταγωνισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο.

Ο πρόεδρος Σι δεσμεύτηκε ότι η Κίνα θα σταματήσει να κατασκευάζει μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής. Η χώρα του «θα εντείνει τη στήριξή της σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, για να δώσει ώθηση στην πράσινη ενέργεια», πρόσθεσε στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, απαντώντας έτσι στα αιτήματα πολλών οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις είχαν ζητήσει από το Πεκίνο να μην χρηματοδοτεί πλέον τέτοια έργα στο εξωτερικό.

Ο Σι επανέλαβε ότι η δέσμευση του Πεκίνου είναι να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα «πριν από το 2060».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά την πανδημία, ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι στόχος είναι να παράσχει η Κίνα 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την Covid-19 σε όλον τον κόσμο μέχρι τα τέλη του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.