ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Δημοτικό σχολείο της Ουάσιγκτον υποχρέωνε τα μικρά παιδιά να φορούν μάσκα κατά το φαγητό

ΗΠΑ: Δημοτικό σχολείο της Ουάσιγκτον υποχρέωνε τα μικρά παιδιά να φορούν μάσκα κατά το φαγητό

Ένα δημοτικό σχολείο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον υποχρέωνε τα μικρά παιδιά να φορούν μάσκες στη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Οι γονείς τους προχώρησαν σε έντονες διαμαρτυρίες και παράπονα για τον κανόνα αυτό.

Τα παιδιά που πήγαν στο σχολείο Geiger Montessori στην Τακόμα, λίγο έξω από το Σιάτλ, βρέθηκαν με ένα περίεργο πρωτόκολλο Covid-19. Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους γονείς, το σχολείο ενημέρωνε ότι τα παιδιά θα βρίσκονταν σε μια αεριζόμενη καφετέρια και θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τις μάσκες τους τους «μόνο για να πάρουν μια μπουκιά, ή να πιουν».

Αφού θα έβαζαν το φαγητό στο στόμα τους, τα παιδιά θα έπρεπε να σηκώσουν ξανά τις μάσκες τους «για να μασήσουν, να καταπιούν ή να μιλήσουν», ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός KTTH. Ένας από τους γονείς που παραπονέθηκαν, είπε ότι ο κανονισμός ήταν «τρέλα» .

Το σχολείο είπε ότι βασίστηκε στις κατευθυντήριες γραμμές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, το έγγραφο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον αναφέρει ότι «οι μαθητές μπορούν να αφαιρούν τα καλύμματα προσώπου για φαγητό και ποτό» και διευκρινίζει περαιτέρω ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης όταν «δεν μπορούν να φορούν μάσκες, όπως όταν τρώνε μεσημεριανό γεύμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, το παραπάνω δεν είναι το μόνο εξωπραγματικό στα σχολεία των ΗΠΑ. Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υπενθύμισε στους εμβολιασμένους φοιτητές του την Τετάρτη ότι πρέπει να φορούν τις μάσκες τους ενώ παίζουν μπάσκετ, λέγοντάς τους να «προσαρμόσουν την ένταση όπως απαιτείται» για να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες δυσκολίες στην αναπνοή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.