ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πορτογαλία: Προχωρά στην άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού

Πορτογαλία: Προχωρά στην άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναμένεται να προχωρήσει στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η Πορτογαλία δίνει το πράσινο φως για 100% πληρότητα στα εστιατόρια και τις αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων από την 1η Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα.

«Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός», είπε ο Κόστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε.

Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ

Μεταξύ των λίγων μέτρων που παραμένουν σε ισχύ: η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, σε μεγάλες εκδηλώσεις, στα κέντρα φροντίδας, στα νοσοκομεία, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ. Η χρήση της μάσκας σταμάτησε να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους την περασμένη εβδομάδα.

Καθώς η Πορτογαλία έχει πλέον εμβολιάσει πλήρως περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ήτοι το 83,4% του πληθυσμού της, τα νάιτκλαμπ και τα μπαρ θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, έχοντας παραμείνει κλειστά από τον Μάρτιο του 2020, επισήμανε ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Εντούτοις, οι πελάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ Covid-19. Από την 1η Οκτωβρίου, δεν θα προβλέπονται πλέον όρια στον αριθμό που θα επιτρέπεται να κάθονται μαζί στα εστιατόρια και τα καφέ ή που θα παρίστανται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, γάμους και βαπτίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά και τα αρνητικά τεστ δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικά σε ξενοδοχεία και γυμναστήρια, όμως θα απαιτούνται για τα αεροπορικά ταξίδια και τις θαλάσσιες μεταφορές ή για να παραστεί κανείς σε πολύ μεγάλες πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον Κόστα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.