ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιταλία: Προ των πυλών αυξήσεις «φωτιά» σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ιταλία: Προ των πυλών αυξήσεις «φωτιά» σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ο Μάριο Ντράγκι και οι συνεργάτες του προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να σταματήσουν τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από το επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της Ιταλικής Αρχής για την Ρύθμιση της Ενέργειας Arera, τα ιταλικά νοικοκυριά από την 1η Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν αύξηση κατά 29,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα, και κατά 14,4% στο φυσικό αέριο.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ρώμης ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν από τους λογαριασμούς οι φόροι που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι θα στηριχθούν οικονομικά 5,5 εκατομμύρια οικογένειες.

H Arera, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται και πάλι στην εντυπωσιακή αύξηση του κόστους των πρώτων υλών αλλά και των αδειών για εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). «Χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης, οι αυξήσεις θα άγγιζαν το 45% για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και το 30% για εκείνους του φυσικού αερίου», εκτιμά η Ιταλική Αρχή για την Ρύθμιση της Ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ενώσεις καταναλωτών της Ιταλίας, όμως, ζητούν να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια και υπολογίζουν στα 351 ευρώ ετησίως το κόστος της αύξησης του ρεύματος και του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.