ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοφανής απόφαση στην Καλιφόρνια – «Σέρνουν» στον εμβολιασμό 6,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά: «Αλλιώς τέλος το σχολείο»

Πρωτοφανής απόφαση στην Καλιφόρνια – «Σέρνουν» στον εμβολιασμό 6,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά: «Αλλιώς τέλος το σχολείο»

Το μεγαλύτερο “πείραμα” εμβολίων για τα παιδιά πρόκειται να ξεκινήσει στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην Καλιφόρνια όπου μετά την νομοθεσία που πέρασε ο κυβερνήτης της 6,8 εκατομμύρια παιδιά θα “συρθούν” να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του COVID-19.

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας που εκλέχθηκε με άκρως αμφισβητούμενες διαδικασίες σε επαναληπτική εκλογή πριν τις εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι επιλέξιμοι μαθητές για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 θα εμβολιαστούν προκειμένου να παρίστανται με φυσική παρουσία στα μαθήματα, είτε στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά σχολεία.

Αυτή η απόφαση είναι άνευ προηγουμένου στις ΗΠΑ σε τέτοια κλίμακα και αφορά εκατομμύρια μαθητές στην Καλιφόρνια, την πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας.

Θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, αφότου οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές θα έχουν εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο. Επί του παρόντος, αφορά παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με μια επείγουσα διαδικασία που συνδέεται με την πανδημία. Η έγκριση είναι αντιθέτως πλήρης για τα άτομα άνω των 16 ετών ενώ ήδη η Pfizer-BioNTech ζητά εμβολιασμούς ακόμα και από την ηλικία των 5 ετών.

«Θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε αυτό το μέτρο για το επόμενο εξάμηνο, είτε την 1η Ιανουαρίου είτε την 1η Ιουλίου», διευκρίνισε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακοινώσεων που έκανε από ένα σχολείο στο Σαν Φρανσίσκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα σχολεία μας απαιτούν ήδη τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς, των μαγουλάδων και άλλων νόσων. Γιατί; Διότι τα εμβόλια λειτουργούν», έγραψε ο κυβερνήτης στο Twitter, προσθέτοντας πως το «εμβόλιο κατά της covid-19 θα προστεθεί στον κατάλογο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.