ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το μήνυμα του Σεμπάστιαν Κουρτς: «Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος»

Το μήνυμα του Σεμπάστιαν Κουρτς: «Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος»

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του σκιώδη καγκελάριο της Αυστρίας μετά την παραίτησή του, ενώ εμφανίζεται διατεθειμένος να υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του κόμματός του.

«Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος», έγραψε σε διαδικτυακό μήνυμά του μετά την ορκωμοσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ως νέου καγκελαρίου σήμερα, Δευτέρα. Ο Κουρτς έγραψε επίσης ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και μελλοντικός αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Σάλενμπεργκ τόνισε στην πρώτη δημόσια δήλωσή του σήμερα ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον Kουρτς. Ο Σάλενμπεργκ χαρακτήρισε «λανθασμένες» τις κατηγορίες για διαφθορά οι οποίες είχαν ως συνέπεια την παραίτηση του Κουρτς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το γεγονός ότι ο Κουρτς θα διατηρήσει μεγάλη πολιτική επιρροή χάρη στο καταστατικό του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και ότι αυτό καθιστά δύσκολη την καθαρή επανεκκίνηση της αυστριακής πολιτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά του Κουρτς και του περιβάλλοντός του διεξάγονται έρευνες για διαφθορά και απιστία. Η άνοδος του νεαρού κορυφαίου πολιτικού φέρεται να οργανώθηκε με τη βοήθεια χρημάτων των φορολογουμένων και ωραιοποιημένων δημοσκοπήσεων. Ο Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες. Οι συγκυβερνώντες Πράσινοι ζήτησαν την παραίτησή του, σε διαφορετική περίπτωση είχαν προαναγγείλει το τέλος του συνασπισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.