ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Washington Post: Η Κίνα δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε σπήλαια με νυχτερίδες

Washington Post: Η Κίνα δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε σπήλαια με νυχτερίδες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να λύσει τον “γρίφο” για τον κορωνοϊό, με τα ξένα ΜΜΕ να αφήνουν αιχμές για την άρνηση της Κίνας να συνεργαστεί με τους κορυφαίους υγειονομικούς φορείς.

Η Κίνα, σύμφωνα με τελευταίο ρεπορτάζ της αμερικανικής Washington Post, αρνείται στον ΠΟΥ την πρόσβαση σε σπήλαια με νυχτερίδες και φάρμες όπου θα μπορούσαν να υπάρχουν πληροφορίες-κλειδιά για την προέλευση της νόσου Covid-19.

Επιστήμονες εξέφρασαν την πρόθεση να επισκεφθούν σπήλαια και περιοχές της άγριας φύσης σε πόλη της επαρχίας Χουμπέι, έξι ώρες μακριά από την πηγή γέννησης του κορωνοϊού, την Γιουχάν.

Σκοπός των ειδικών να εξετάσουν τις φάρμες που φιλοξενούν εκατοντάδες άγρια ζώα τα οποία στη συνέχεια πωλούνται σε αγορές.

Η ύπαρξη των εν λόγω ζώων οδήγησε στη θεωρία περί μεταφοράς του ιού από εκείνα, συγκεκριμένα από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ η Κίνα αρνείται κατηγορηματικά τις θεωρίες περί αρχικής κυκλοφορίας του ιού από τις αγορές της Γιουχάν ή από το εργαστήριο ιολογίας της πόλης, δημοσίευμα της Washington Post αποκάλυψε και πριν από λίγους μήνες ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο στο εργαστήριο ιολογίας ώστε να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και μεταδοτικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.