ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έρευνα ξένου περιοδικού παρουσιάζει τους «ειδικούς» ως θύματα

Έρευνα ξένου περιοδικού παρουσιάζει τους «ειδικούς» ως θύματα

Φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω οι ιολόγοι-λοιμωξιολόγοι που μιλάνε για την covid 19 στα κανάλια.

Αυτό ισχυρίζεται έρευνα του περιοδικού Nature σύμφωνα με την οποία μεγάλο μέρος των προβεβλημένων επιστημόνων με πρώτο τον Α.Φάουτσι, έχουν δεχτεί επιθέσεις.

Η έρευνα αφορούσε 321 επιστήμονες από όλο τον κόσμο και οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 15% ανέφεραν ότι κάποια στιγμή οι ίδιοι ή και η οικογένεια τους δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους, ενώ ένα άλλο 22% ότι δέχτηκαν απειλές σωματικής ή σεξουαλικής βίας, μερικές φορές ακόμη και μέσω τηλεφωνημάτων στο σπίτι τους, ενώ άλλες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή online σχολίων και αναρτήσεων.

Η πιο γνωστή από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του Α. Φάουτσι που κυκλοφορεί μόνο με σωματοφύλακες εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Πάνω από το 25% των επιστημόνων ανέφεραν ότι “πάντα” ή “συνήθως” γίνονταν αποδέκτες σχολίων στο διαδίκτυο από “τρολ”, με προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους ενώ ένα 60% των επιστημόνων ανέφερε πως είχαν δεχτεί επιθέσεις κατά της αξιοπιστίας τους. Πάνω από το 40% δήλωσαν ότι ένιωθαν συναισθηματικό ή ψυχολογικό στρες εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ενώ ένα 30% ότι η φήμη τους είχε τρωθεί.

Ακόμα και εκείνοι που δεν ανέφεραν να έχουν δεχτεί απειλές, δήλωσαν πλέον διστακτικοί να μιλούν στην τηλεόραση για τον κορωνοϊό. Ωστόσο όλα αυτά δεν συνάδουν με την απάντηση που οι ίδιοι οι ερωτηθέντες επιστήμονες έδωσαν στην τελευταία ερώτηση. Συγκεκριμένα μόνοι τους οι ερωτηθέντες παραδέχτηκαν σε ποσοστό 85% πως θεωρούν ότι έχουν καλή επαφή με τα μέσα και ότι καταφέρνουν να περνούν τα μηνύματα τους στο κοινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι πως οι διεθνείς «ειδικοί» επιδιώκουν την απόλυτη ασυλία. Να «παίζουν» μόνοι τους χωρίς αντίλογο και όταν αυτός υπάρξει να μπορούν να στέλνουν τον εκφραστή του στην φυλακή ως αρνητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.