ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

O παλαιστής Ντιέγκο που έγινε η drag queen, Λόλα Πιστόλα – «Στα 6 μου φόρεσα τα εσώρουχα της μητέρας μου»

O παλαιστής Ντιέγκο που έγινε η drag queen, Λόλα Πιστόλα – «Στα 6 μου φόρεσα τα εσώρουχα της μητέρας μου»

Ο Ντιέγκο Γκαρίχο έγινε γνωστός ως μαχητής του MMA, όμως πλέον είναι και η drag queen, Λόλα Πιστόλα.

Γεννημένος στο Γκουαναχουάτο του Μεξικού, ο Ντιέγκο μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ ως παιδί και έπειτα από αρκετές ποινές φυλάκισης στα νεανικά του χρόνια, ξεκίνησε καριέρα ως επαγγελματίας μαχητής MMA.

Μάλιστα, το 2006, κατέγραψε επτά νίκες, μέχρι που σταμάτησε το άθλημα λόγω αποκόλλησης κερατοειδούς. Όμως, ακόμη και η μερική απώλεια όρασης δεν μπορούσε να πνίξει τον πυγμάχο που έκρυβε μέσα του και το 2018 επέστρεψε σε ένα πιο αιματηρό σπορ, την πάλη με γυμνά χέρια.

Η Λόλα Πιστόλα

Το αξιοσημείωτο δεν είναι πως επέστρεψε στα ρινγκ, αλλά πως τα βράδια εμφανίζεται ως την drag queen, Λόλα Πιστόλα.

«Η μαμά μου λέει ότι φαίνομαι γελοία και αποτρόπαια και ντρέπεται για αυτό. Αλλά δεν κάνω χαμό. Κάνω ακόμα τη δουλειά μου και το απολαμβάνω και περνάω καλά» ανέφερε σε ένα podcast.

Η αποκόλληση κερατοειδούς

Κάνει performance ως Lola για περίπου δύο χρόνια και το θεωρεί φυσική προέκταση της δημιουργικότητάς του. Για εκείνον, το drag και οι μεικτές πολεμικές τέχνες δεν είναι αντιφατικά πράγματα. Μάλιστα, θεωρεί ότι συνδυάζονται καλά.

«Σταμάτησα τα επαγγελματικά μαχητικά αθλήματα το 2012, μετά την αποκόλληση κερατοειδούς που έπαθα. Ο γιατρός κατάφερε να σώσει το μάτι μου, αλλά δεν λειτουργεί τόσο καλά πια. Με προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στο άλλο μάτι. Αλλά δεν ήμουν έτοιμος να σταματήσω την πάλη. Έτσι ξεκίνησα την πάλη με γυμνά χέρια. Ήθελα να δοκιμάσω χωρίς γάντια, να το νιώσω. Μ’ αρέσει να παλεύω» ανέφερε.

«Έξι χρονών φόραγα το σουτιέν και τη κιλότα της μητέρας μου»

Η ιστορία του για το πώς ανακάλυψε αρχικά το πάθος του για το drag είναι λίγο περίεργη. ΄Άλλωστε, έχει δει τον μπαμπά του μεταξύ 12 και 15 φορές στη ζωή του.

«Υπάρχει μια φωτογραφία μου ως έξι χρονών στην οποία φοράω το σουτιέν και τη κιλότα της μητέρας μου. Με μεγάλωσε μόνη μου και είχα δύο ομοφυλόφιλα ξαδέλφια, οπότε δεν ήμουν εκτεθειμένη σε πολλά παραδοσιακά αντρικά στερεότυπα. Ισως γι ‘αυτό μπορώ να είμαι πολύ θηλυκή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν το κάνουν. Δεν καταλαβαίνω ότι η θηλυκότητα και η σεξουαλική προτίμηση είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα» είπε.

Πριν από μερικά χρόνια έκανε ένα μάθημα συναισθηματικής νοημοσύνης και τόνισε πως του αρέσει πολύ να μιλάει μπροστά σε πολύ κόσμο και να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Έκανε μαθήματα χορού, τρύπησε τα αυτιά του και έμαθε πώς να περπατάει με ψηλοτάκουνα.

«Το drag, το βλέπω ως τέχνη της παράστασης»

Τελικά, πριν από μερικά χρόνια, αποφάσισε να δοκιμάσει το drag και απαντά σε εκείνους που αμφισβητούν πώς μπορεί κάποιος να είναι straight drag queen.

«Νομίζεις ότι ο τρόπος που ντύνεσαι έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά σου; Το drag, το βλέπω ως τέχνη της παράστασης και η σεξουαλικότητα είναι ένα σημείο που έχει απομακρυνθεί τελείως από αυτό» ανέφερε.

«Πολλά από αυτά που κάνω έχουν να κάνουν με τον εκφοβισμό ως παιδί»

Ο 41χρονος ζογκλάρει τον ενθουσιασμό του για τη γροθιά των ανθρώπων στο πρόσωπο με την αγάπη του να γίνει μια λαμπερή βασίλισσα έλξης που ονομάζεται Λόλα. Αναγνωρίζει πώς και τα δύο τον βοήθησαν να ξεπεράσει τραύματα που είχε στη ζωή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πολεμικές τέχνες μας δείχνουν την ομορφιά των ανθρώπων να ξεπερνούν τη μεγάλη αντίσταση. Στο drag, πρόκειται για την υπέρβαση της τοξικής αρρενωπότητας. Πολλά από αυτά που κάνω έχουν να κάνουν με τον εκφοβισμό ως παιδί. Με έκανε να νιώθω μικρός, σαν ξένος. Πάντα ντρεπόμουν για όλα. Ίσως γι ‘αυτό έχω δημιουργήσει μια προσωπικότητα που δεν θα ντρεπόμουν. Ταπεινώθηκα τόσο πολύ ως παιδί που ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα το άφηνα να συμβεί ξανά. Γι ‘αυτό κάνω ένα βήμα μπροστά στη μάχη όταν οι άλλοι κάνουν ένα βήμα πίσω … Αλλά κουβαλάω το παιδικό μου τραύμα μαζί μου όλη την ώρα. Το παλεύω καθημερινά» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.