Χιλιάδες λανθασμένα test για κορωνοϊό στην Βρετανία – Πόσα άραγε στην Ελλαδα;

Χιλιάδες λανθασμένα test για κορωνοϊό στην Βρετανία – Πόσα άραγε στην Ελλαδα;

Χαμός έχει επικρατήσει στην Βρετανία, μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλο εργαστήριο με έδρα το Λονδίνο έχει δώσει λανθασμένη πιστοποίηση αρνητικού PCR τεστ σε χιλιάδες πολίτες.

Περίπου 43.000 άτομα έχουν λάβει λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα για PCR τεστ Κορονοϊού ενώ εκτιμάται ότι είχαν Κορονοϊό.

Μάλιστα το διάστημα στο οποίο δόθηκαν τα λανθασμένα αποτελέσματα έχει κριθεί πως είναi από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Έτσι, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί έλεγχος σε πάνω από 400.000 πολίτες.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από έρευνα των Βρετανικών αρχών που εξέτασαν το γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός τεστ LFD (τεστ αντισωμάτων) ήταν θετικός ενώ στη συνέχεια τα ίδια τεστ βρέθηκαν αρνητικά σε PCR έλεγχο για Κορονοϊό.

Η πηγή του προβλήματος εντοπίστηκε στο ιδιωτικό εργαστήριο «Immensa Health Clinic Ltd» στο Λονδίνο. Το εργαστήριο μετά το χάος που έχει προκληθεί έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Οι αρχές δήλωσαν για το συμβάν πως πρόσφατα υπήρξε ένας αυξανόμενος αριθμός θετικών αποτελεσμάτων LFD που στη συνέχεια βρέθηκαν αρνητικά στην PCR. «Συνεργαζόμαστε με το NHS Test and Trace και την εταιρεία για να καθορίσουμε τα εργαστηριακά τεχνικά ζητήματα που οδήγησαν στην έκδοση ανακριβών αποτελεσμάτων PCR. Διακόψαμε αμέσως τις δοκιμές σε αυτό το εργαστήριο ενώ συνεχίζουμε την έρευνα», δήλωσε ο γιατρός Will Welfare, Διευθυντής Περιστατικών Δημόσιας Υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι δεν έχουν υπάρξει ενδείξεις για τυχόν βλάβες στα κιτ δοκιμής LFD ή PCR και πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στη χρήση τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν λάβετε ένα θετικό τεστ LFD, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε στη συνέχεια μια δοκιμή PCR για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε Covid-19. Εάν έχετε συμπτώματα Covid-19, απομονωθείτε και κάντε ένα τεστ PCR», συμπλήρωσε ο Welfare

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.