ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Απολύθηκε ο διευθυντής της πασίγνωστης Bild – Προωθούσε την ερωμένη του

Απολύθηκε ο διευθυντής της πασίγνωστης Bild – Προωθούσε την ερωμένη του

Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις της γερμανικής εφημερίδας «Bild», μετά από ένα ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον διευθυντή.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Julian Reichelt,, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» του σε γυναίκες υφιστάμενές του.

Αν και οι ψίθυροι με τις πρώτες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν στους διαδρόμους των γραφείων όλου σχεδόν του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, πριν από αρκετούς μήνες, τελικά έγιναν βροντερές φωνές, ενώ ο Reichelt βρισκόταν «υπό παρακολούθηση» από την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις ωστόσο, ο μιντιακός όμιλος «Axel Sping Verlag» φέρεται να ήθελε να κουκουλώσει την έρευνα εναντίον του 41χρονου δημοσιογράφου.

«Καταγγελίες για σεξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή» είναι ο τίτλος του άρθρου των New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στη μαρτυρία τουλάχιστον μίας υπαλλήλου, φέρνοντας ξανά το θέμα στην επικαιρότητα.

Η γυναίκα κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Reichelt από το 2016, όταν ήταν 25 ετών και εκείνος 36.

Στη συνέχεια, όταν εκείνος πήρε προαγωγή, «τράβηξε» πάνω, μαζί του, και την ερωμένη του, δίνοντάς της μια αρκετά προβεβλημένη θέση, για την οποία, όπως λέει η ίδια, δεν ήταν έτοιμη.

Παράλληλα, την προσκαλούσε σε δωμάτια ξενοδοχείων στη γύρω περιοχή.

«Έτσι είναι πάντα στην Bild. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος στη νομική εταιρία που προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση.

Οι εκδότες αποφάσισαν τότε πως δεν συνέτρεχε λόγος για να απομακρυνθεί ο Γερμανός διευθυντής σύνταξης, ωστόσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, απέλυσαν χθες (18/10) τον Reichelt.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι ο 41χρονος συνέχισε να επιδεικνύει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, αδυνατώντας να διαχωρίσει σαφώς ιδιωτικά και επαγγελματικά ζητήματα.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο 37χρονος μέχρι πρότινος διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης εφημερίδας του Ομίλου, «Die Welt», Γιοχάνες Μπόιε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Μάρτιο, το περιοδικό «Spiegel» είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο, με τίτλο: «Πουλιά, προαγωγές, φωτιές», υποστηρίζοντας ότι σε βάρος του Ράιχελτ υπήρξαν καταγγελίες, οι οποίες όμως άφηναν αμφιβολίες.

Ακολούθησε μια «ανεξάρτητη» έρευνα, ο Γερμανός δημοσιογράφος απέκτησε έναν βοηθό και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, όμως οι New York Times επανήλθαν με νέες αποκαλύψεις, υποστηρίζοντας ότι προηγούμενες έρευνες «κουκούλωσαν» την υπόθεση με εντολές των από πάνω…

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αxel Springer, Mατίας Ντέπφνερ, κατηγορείται ότι «προστάτευε τον Ράιχελτ σαν να ήταν ο τελευταίος και μοναδικός δημοσιογράφος στη Γερμανία».

Στο μεταξύ, η εκδοτική «Ippen» δέχεται πυρά επειδή «απέκρυψε» μία ανεξάρτητη έρευνα για την «Υπόθεση Ράιχελτ» μετά από εντολή του αφεντικού Ντιρκ Ίππεν.

Η ομάδα, μάλιστα, που κλήθηκε να ρίξει φως στην υπόθεση εξέφρασε την οργή της στέλνοντάς του μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Übermedien.

«Πιστεύουμε ότι η δουλειά μας ως ερευνητική ομάδα έχει περιοριστεί», αναφέρεται σε αυτήν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται αναφορά και στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει το 2017 εργαζόμενη, εναντίον του τότε εκδότη της Bild, Κάι Ντίκμαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.